Vlootmanager, reken je rijk met ons Smart Hub Atelier rond Total Cost of Ownership!

Ken de echte kostprijs van je wagenpark en zoek de beste alternatieven met het Smart Hub atelier.

Naar aanleiding van het federaal besluit om tegen 2026 enkel nog zero-emissievoertuigen toe te laten als bedrijfsvoertuigen, zoeken veel ondernemingen begeleiding om hun vlootbeleid aan te scherpen. Om de voordelen van zero-emissievoertuigen t.o.v. conventionele varianten met een diesel- of benzinemotor goed te kunnen vatten is het belangrijk om een vergelijking te kunnen maken volgens de zogenaamde Total Cost of Ownership (TCO).

Uit een kleine Smart Hub- bevraging van bedrijven is gebleken dat ze liefst zelf de basis kennen om zo'n TCO correct te berekenen. Met kennis van zaken kunnen ze dan een actieplan opstellen en eventueel aanvullende begeleiding vragen bij een consultant of de leasingmaatschappij.

Inspelend op die vraag hebben de Smart Hub partners VOKA-Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en de provincie nu een mooi aanbod klaar. Na een marktbevraging zal TCO-expert The New Drive deze opleiding geven.

  • Doelstelling: na de reeks zal je beter begrijpen waarom (plug-in hybride) elektrische voertuigen in jouw vloot vandaag de dag al interessanter kunnen zijn dan conventionele voertuigen. Dit niet alleen op vlak van fiscaliteit en vlootbeheer, maar ook in het ruimere kader van de energietransitie die ons met de maatschappij te wachten staat.

  • Opbouw: de reeks bestaat uit 3 sessies voor 8 deelnemers

    • 1 gemeenschappelijke sessie van een halve dag over o.a. voertuigtechnologieën, fiscaliteit, TCO benadering in een vlootbeheer, training van de TCO tool

    • 2 individuele sessies van telkens 1 uur met bespreking van het 'huiswerk' met name de berekening van de TCO van het huidige wagenpark & de alternatieven alsook een toekomstplan

Inschrijven

Schrijf je in via de website van Voka 

 Meer info?

 Neem contact op met Kristien Depraetere, Smart Hub Manager Cleantech, kristien.depraetere@voka.be

Gerelateerd nieuws

Provinciale innovatiesubsidies bevorderen frisse ideeën voor morgen

08 februari 2024 | Cluster(s): Sports.Tech , creativity , food , health , logistics , cleantech

5 vernieuwende projecten krijgen samen 592.583 euro. Eén project zorgt voor betere smaak- en productkwaliteit van gefermenteerde voeding. Een volgend laat mensen bij zichzelf een bloedstaal nemen voor een medisch onderzoek. Ook wordt geïnvesteerd in een gehoortest die thuis kan afgenomen worden bij evenwichtsstoornissen. Twee projecten maken circulaire bakstenen uit steenpuin en combineren warmtetechnieken om erfgoedsites energiezuiniger te maken.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

25
apr

Op zoek naar een vernieuwende kijk op bedrijfsgezondheid en welzijn? Dan is er goed nieuws! Want op donderdag 25 april verwelkomt Health House jou voor een inspirerende keynote, gepresenteerd door niemand minder dan Koen Kas en Mieke Donders van Healthskouts.

30
apr

Hoe wil jij de stap naar industrie 4.0 zetten met jouw onderneming? Tijdens dit lerend netwerk kijk je binnen bij topbedrijven die uitblinken in innovatieve en slimme logistieke processen. Zij delen hun best practices en valkuilen met jou zodat jij met een voorsprong zelf aan de slag kunt gaan!

07
mei

Kiest jouw bedrijf in deze turbulente tijden voor de makkelijkste weg en gekende oplossingen? Verruim dan je blik! Want alleen door innovatie en vernieuwing door te voeren, houdt een onderneming vandaag het hoofd boven water. Waarom innovatie zo belangrijk is, hoe je daarbij tewerk gaat én met welke partijen je best samenwerkt, kom je te weten tijdens deze ontbijtsessie. We bespreken daarbij concrete realisaties van Smart Hub Vlaams-Brabant.

14
mei

Are you looking to expand your business contacts in the international health scene? Then you are kindly invited to a networking event and dinner on Tuesday, May 14 as of 17u45 at the Provincial House in Leuven!

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}