Vlaamse Cleantech krijgt duurzame expansie naar China

De vijf Vlaamse provincies, Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade ondersteunen internationalisering naar China.

Cluster(s): cleantech

De vijf Vlaamse provincies, Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade bundelen verder hun krachten om expansie naar China mogelijk te maken. Wat startte als een EFRO-project (I²PCC, Interprovinciaal Internationaliseringsproject China Cleantech), krijgt nu een doorstart voor duurzame ondersteuning binnen een platform waarop cleantechbedrijven gratis een beroep kunnen doen: Cleantech Route China

De zes partnerregio’s van de Vlaamse provincies zijn Shaanxi, Chongqing, Chengdu, Hebei, Guangdong en Zhejiang. In deze regio’s liggen er heel wat kansen voor de Vlaamse cleantechsector. Maar ook in andere regio’s is er nood aan oplossingen in cleantech.

Een waaier aan informatie over de Chinese markt, opportuniteiten voor cleantechbedrijven, ervaringen en tips & tricks kan je hier vinden.

Cleantech bedrijven vinden er niet alleen de nodige informatie, ze worden ook geholpen bij concrete opportuniteiten en matchmaking en kunnen ondersteuning in de verschillende regio’s in China krijgen.

In 2021 wordt Cleantech Route China erg concreet met een begeleidingstraject in groep en een cleantechbezoek naar China voor de bedrijven die de stap willen zetten. In de volgende weken meer info op www.cleantechroutechina.be

Gerelateerd nieuws

Provinciale innovatiesubsidies bevorderen frisse ideeën voor morgen

08 februari 2024 | Cluster(s): Sports.Tech , creativity , food , health , logistics , cleantech

5 vernieuwende projecten krijgen samen 592.583 euro. Eén project zorgt voor betere smaak- en productkwaliteit van gefermenteerde voeding. Een volgend laat mensen bij zichzelf een bloedstaal nemen voor een medisch onderzoek. Ook wordt geïnvesteerd in een gehoortest die thuis kan afgenomen worden bij evenwichtsstoornissen. Twee projecten maken circulaire bakstenen uit steenpuin en combineren warmtetechnieken om erfgoedsites energiezuiniger te maken.

Wie wordt miK-Klimaatambassadeur 2023?

21 juni 2023 | Cluster(s): cleantech

Sinds 2014 wordt via het miK jaarlijks de Klimaatambassadeur verkozen. Die klimaatambassadeur is een Vlaams-Brabantse kmo die zich inzet voor duurzaam ondernemen en op die manier zorgt voor een speciale bijdrage aan het milieu, ecologie en energietransitie. Wordt jouw bedrijf de 10e Klimaatambassadeur?

Alle nieuws
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}