Vlaamse Cleantech krijgt duurzame expansie naar China

De vijf Vlaamse provincies, Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade ondersteunen internationalisering naar China.

Cluster(s): cleantech

De vijf Vlaamse provincies, Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade bundelen verder hun krachten om expansie naar China mogelijk te maken. Wat startte als een EFRO-project (I²PCC, Interprovinciaal Internationaliseringsproject China Cleantech), krijgt nu een doorstart voor duurzame ondersteuning binnen een platform waarop cleantechbedrijven gratis een beroep kunnen doen: Cleantech Route China

De zes partnerregio’s van de Vlaamse provincies zijn Shaanxi, Chongqing, Chengdu, Hebei, Guangdong en Zhejiang. In deze regio’s liggen er heel wat kansen voor de Vlaamse cleantechsector. Maar ook in andere regio’s is er nood aan oplossingen in cleantech.

Een waaier aan informatie over de Chinese markt, opportuniteiten voor cleantechbedrijven, ervaringen en tips & tricks kan je hier vinden.

Cleantech bedrijven vinden er niet alleen de nodige informatie, ze worden ook geholpen bij concrete opportuniteiten en matchmaking en kunnen ondersteuning in de verschillende regio’s in China krijgen.

In 2021 wordt Cleantech Route China erg concreet met een begeleidingstraject in groep en een cleantechbezoek naar China voor de bedrijven die de stap willen zetten. In de volgende weken meer info op www.cleantechroutechina.be

Gerelateerd nieuws

Een innovatief idee? Wij subsidiëren tot 150.000 euro!

22 augustus 2022 | Cluster(s): Sports.Tech , creativity , food , health , logistics , cleantech

Ook dit jaar kijkt de provincie uit naar jouw innovatieproject. Daarvoor ontvang je maximaal 150.000 euro (tot 50% kosten van je project). Jouw project zorgt voor de versterking van onze kennisregio Vlaams-Brabant en kadert in één of meer van volgende Smart hubs (Food, Health, Logistics, Cleantech, Creativity). Het zet in op een vermarktbaar product of dienst.

Alle nieuws
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}