Vlaamse cleantech gaat naar China

I²PCC is een project van de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Het laat Vlaamse cleantech bedrijven kennismaken met het potentieel en belang van de Chinese markt, om zo samenwerkingen en projecten te stimuleren.

Cluster(s): cleantech

De cleantech sector in Vlaanderen wordt gekenmerkt door veel jonge, kleine bedrijven en scoort zeer hoog op vlak van innovatie. Door internationalisering te stimuleren en te ondersteunen, kunnen deze bedrijven hun innovaties breder uit dragen en versterken ze bovendien samen Vlaanderen als innovatieve regio.

China is voor onze cleantechbedrijven een interessante markt. Door de sterke economische groei en de toenemende verstedelijking moet China zwaar investeren in afvalverwerking, drinkwatervoorziening, mobiliteit, circulaire economie, waterzuivering, energie- en warmteproductie... Stuk voor stuk domeinen waarin onze expertise een verschil kan maken.

Tijdens het startevent op 5 februari ontdekt u alles over I²PCC, het Interprovinciaal Internationaliseringsproject China Cleantech, en wat het kan betekenen voor uw bedrijf

Interesse? Lees dan zeker de projectsamenvatting.

Of schrijf je hier meteen in voor het startevent op 5/2/19.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en evenementen in het kader van dit project? Neem dan contact op met onze internationaliseringsmanager Geert Regelbrugge!

Voor alle info over de Cleantech Community in Vlaams-Brabant kan je altijd terecht bij Smart Hub Manager Cleantech Pierre Faché.

I²PCC is een gezamenlijk project van de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, met de steun van Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade. Het project ontvangt financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). 

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Nieuwe openstelling CrossRoads2

15 februari 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

De behoefte aan grensoverschrijdende samenwerking, gestimuleerd met subsidie, blijkt enorm groot te zijn bij KMO’s/MKB’s. Hierom heeft Stichting CrossRoads2 een herindiening gedaan bij Interreg Vlaanderen-Nederland. Het project kreeg extra budget en kan daarom een nieuwe openstelling uitzetten!

Alle nieuws
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}