Vlaamse cleantech gaat naar China

I²PCC is een project van de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Het laat Vlaamse cleantech bedrijven kennismaken met het potentieel en belang van de Chinese markt, om zo samenwerkingen en projecten te stimuleren.

Cluster(s): cleantech

De cleantech sector in Vlaanderen wordt gekenmerkt door veel jonge, kleine bedrijven en scoort zeer hoog op vlak van innovatie. Door internationalisering te stimuleren en te ondersteunen, kunnen deze bedrijven hun innovaties breder uit dragen en versterken ze bovendien samen Vlaanderen als innovatieve regio.

China is voor onze cleantechbedrijven een interessante markt. Door de sterke economische groei en de toenemende verstedelijking moet China zwaar investeren in afvalverwerking, drinkwatervoorziening, mobiliteit, circulaire economie, waterzuivering, energie- en warmteproductie... Stuk voor stuk domeinen waarin onze expertise een verschil kan maken.

Tijdens het startevent op 5 februari ontdekt u alles over I²PCC, het Interprovinciaal Internationaliseringsproject China Cleantech, en wat het kan betekenen voor uw bedrijf

Interesse? Lees dan zeker de projectsamenvatting.

Of schrijf je hier meteen in voor het startevent op 5/2/19.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en evenementen in het kader van dit project? Neem dan contact op met onze internationaliseringsmanager Geert Regelbrugge!

Voor alle info over de Cleantech Community in Vlaams-Brabant kan je altijd terecht bij Smart Hub Manager Cleantech Pierre Faché.

I²PCC is een gezamenlijk project van de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, met de steun van Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade. Het project ontvangt financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). 

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

01
jun

Preregistration period for the fall program open now! China shifts towards an innovation-based country. It has become world’s second largest economy and boasts the highest amount of patent applications. This shift brings along collaboration opportunities for start-ups and SMEs.

13
jun

De call voor, nieuwe door de provincie ondersteunde, innovatieprojecten staat weer open. Hebben jullie een super innovatief idee uit te voeren in de regio voor een economisch haalbare uitdaging in de regio Vlaams-Brabant? Kijk dan even snel of jullie in aanmerking komen voor maximaal 150.000 euro subsidie aan het max percentage 50%. We helpen jullie graag verder. Kom zeker langs op dit event om ideeën op te doen en om te horen of jullie idee in aanmerking zou kunnen komen.

17
jun

Welke rol is er voor organisaties en bedrijven weggelegd in de klimaattransitie? Hoe zet je als organisatie de eerste stap naar klimaatneutraliteit? De Vrije Universiteit Brussel helpt je op weg met een intensief en inspirerend bootcamp.

17
jun

Hebben jullie mogelijk een leuk product voor China? We helpen jullie met de sprong te wagen naar China samen met andere bedrijven. We brengen bedrijven samen volgens sectoren en zoeken naar matchen en een samenhangend voorstel om Chinese vragen tegemoet te komen. Dit alles kadert in het interprovinciaal project China Cleantech I2PCC.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}