Vlaamse cleantech gaat naar China

I²PCC is een project van de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Het laat Vlaamse cleantech bedrijven kennismaken met het potentieel en belang van de Chinese markt, om zo samenwerkingen en projecten te stimuleren.

Cluster(s): cleantech

De cleantech sector in Vlaanderen wordt gekenmerkt door veel jonge, kleine bedrijven en scoort zeer hoog op vlak van innovatie. Door internationalisering te stimuleren en te ondersteunen, kunnen deze bedrijven hun innovaties breder uit dragen en versterken ze bovendien samen Vlaanderen als innovatieve regio.

China is voor onze cleantechbedrijven een interessante markt. Door de sterke economische groei en de toenemende verstedelijking moet China zwaar investeren in afvalverwerking, drinkwatervoorziening, mobiliteit, circulaire economie, waterzuivering, energie- en warmteproductie... Stuk voor stuk domeinen waarin onze expertise een verschil kan maken.

Tijdens het startevent op 5 februari ontdekt u alles over I²PCC, het Interprovinciaal Internationaliseringsproject China Cleantech, en wat het kan betekenen voor uw bedrijf

Interesse? Lees dan zeker de projectsamenvatting.

Of schrijf je hier meteen in voor het startevent op 5/2/19.

Wil je op de hoogte blijven van ontwikkelingen en evenementen in het kader van dit project? Neem dan contact op met onze internationaliseringsmanager Geert Regelbrugge!

Voor alle info over de Cleantech Community in Vlaams-Brabant kan je altijd terecht bij Smart Hub Manager Cleantech Pierre Faché.

I²PCC is een gezamenlijk project van de provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, met de steun van Cleantech Flanders en Flanders Investment & Trade. Het project ontvangt financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). 

Gerelateerd nieuws

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant ZOEKT Adviseur Innovatie & Digitalisatie

05 augustus 2019 | Cluster(s): cleantech

Gaat jouw hart sneller slaan van alles wat te maken heeft met innovatie? Is jouw intelligentie – en kennis van robotica - allesbehalve artificieel? Weet je meer over cybersecurity dan eender welke hacker? Dan ben jij de Adviseur Innovatie & Digitalisatie waar wij van dromen! Kom Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant versterken en draag zo met onze 45 andere medewerkers bij tot de creatie van welvaart en tewerkstelling in onze provincie.

Alle nieuws
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}