Vlaamse bedrijven in life sciences en micro- en nanotechnologie gaan internationaal

De afgelopen twee jaar hebben de provincie Vlaams-Brabant, Smart Hub Vlaams-Brabant, flanders.bio, DSP Valley, Leuven MindGate, Reg Med-Community en Flanders Investment & Trade Vlaamse technologiebedrijven uit de gezondheidssector actief ondersteund om hen aan buitenlandse partners te helpen.

Cluster(s): health

Vlaanderen staat sterk in de sectoren life sciences en micro- en nanotechnologie. Life sciences staat voor medische technologie, biotechnologie en regeneratieve geneeskunde. De micro- en nanotechnologie leidt tot een miniaturisering van materialen en componenten. Vlaanderen pioniert in de kruisbestuiving tussen deze twee sectoren die zal leiden tot ongeziene medische doorbraken en een gezondheidszorg op maat van de individuele patiënt.

Om deze sterke positie verder uit te bouwen en deze kruisbestuiving verder te stimuleren, is het vinden van de juiste buitenlandse partners cruciaal. Zij zijn immers potentiële klanten en/of partners in onderzoek en ontwikkeling voor onze Vlaamse bedrijven. 

Daarom hebben de projectpartners de Vlaamse bedrijven actief in de life sciences en de micro- en nanotechnologie ondersteund in hun internationalisering met tal van binnen- en buitenlandse acties.

“Zo waren er initiatieven in Leuven, Gent en Hasselt, maar ook over de grens in Nantes, Eindhoven en Berlijn en zelfs tot ver daarbuiten in Tokyo, Yokohama, New York en Philadelphia”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering.

“En in 2020 hernemen we al zeker een aantal succesvolle acties uit het EFRO-project zoals de Life-on-Chip conferentie en de opleiding internationalisering voor spin-offs en startups”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie en EFRO-programma’s. 

Dit project wordt mogelijk gemaakt via subsidies van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Alle nieuws
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}