Tweede GIST-oproep: projectvoorstellen welkom!

GIST is opnieuw op zoek naar nieuwe voorstellen die duidelijk efficiënte omgang met hulpbronnen (grondstoffen en energie) bevorderen in het bedrijfsleven en zodoende op basis van een innovatieve technologie bijdragen aan een ‘koolstof-arme’ economie.

Cluster(s): cleantech

GIST projectaanvragen kunnen aansluiten bij thema’s zoals energie, water, grondstoffen, mobiliteit en circulaire economie. De gekozen thema’s zijn richtinggevend voor de aanvragers. Het is mogelijk om tijdens iedere oproep een projectvoorstel voor een van de bovenstaande thema’s in te dienen. Tijdens ieder moment van oproepen staat er een uniek thema centraal.

Voor deze tweede oproep staat het thema ‘circulaire economie’ in de spreekwoordelijke schijnwerpers. GIST zoekt projectvoorstellen die op basis van een innovatieve technologie bijdragen aan een ‘koolstof-arme’ economie. Dit betreft alle technologieën die in potentie kunnen bijdragen aan het opwekken, opslaan en/of het (slim) distribueren of hergebruiken van energie. Dit mag op zowel op industrieel- als op consumentenniveau.

Deadline tweede oproep 

De projectvoorstellen voor de tweede GIST-oproep kunnen tussen 15 oktober 2018 en 15 december 2018 ingediend worden. Uiterlijk 7 weken na de sluitingsdatum van de oproep volgt definitief uitsluitsel over toekenning of afwijzing van de ondersteuning. De FEED-light haalbaarheidsstudie dient vervolgens binnen 6 maanden te zijn afgerond, voor de FEED-haalbaarheidsstudie is deze termijn 12 maanden.

Meer informatie over GIST en hoe je jouw projectvoorstel kan indienen, vind je op de website van Cleantech Flanders!

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

30
apr

Onze verkennende Cleantechmissie in China heeft haar effect niet gemist. Enthousiaste Chinese delegaties staan in de rij voor een bezoek aan Vlaanderen. Zorg dat we je kennen, zodat we je bedrijf kunnen matchen aan een Chinese uitdaging! Dit is weer een stapje verder in het I2PCC-project.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

16
nov

Heeft u dankzij ons I2PCC-project al goede contacten gelegd met een Chinese partner voor een Cleantech-uitdaging, dan bieden wij u de mogelijkheid om met ons deel te nemen aan de prinselijke missie. Wij verzorgen de contacten, u betaalt de reis. Let op: deze missie is het resultaat van een brede samenwerking: volledig aanbod, programma en deelnameprijzen moeten nog bepaald worden.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}