Toekomstforum zet circulair project ‘Smart Loops’ op weg

Oplossingen en kansen in plaats van problemen. Het enthousiasme was groot bij de meer dan 80 deelnemers met interesse voor Smart Loops. Het project dat streeft naar een duurzamer Vlaams-Brabant waarbij sociale, reguliere en circulaire economie samenwerken.

Goed van start
Als een heuse estafette volgden de presentaties elkaar op tijdens het event. Kwamen aan het woord: Brigitte Mouligneau (Vlaanderen Circulair), Pierre Faché en Mieke Frans (Vlaams-Brabant), Tina Baert (Ecolife), Rein Dessers (Pro Natura), Bram Carrein en Lars Dedobbeleer (Amab), Katie Van den Bulck (Vlaio), Xenia Langen (Riso) en Nicole De Smyter (Leuven Inc.). 

Van groenafval tot kantoormateriaal
Alleen theorie? Nee, je kon op de meeting echt zien hoe circulariteit in zijn werk gaat.
Zo kon je in het voorprogramma de prototypes bewonderen van Circular Matters, BC Materials, Fungalogic en Orine. Hun prototypes bestaan uit gras, Japanse duizendknoop en rietnevenstromen van bij Pro Natura. Het kantoormateriaal is ontwikkeld in een samenwerking met Nnof (Nearly New Office Furniture) en gaat van tafels met biogebaseerde bladen tot akoestische baffles in mycelium en aangestampte leem. Een voorsmaakje hoe de 'nature based office' van de toekomst er kan uitzien.  

Na het officiële gedeelte was er volop kans om te netwerken. Wie niet aanwezig was, herbeleeft het Toekomstforum via de fotoreportage

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}