SKiN-HUID-partner ElmediX breidt zijn team uit

ElmediX, één van de partners in het Interregproject SKiN-HUID, breidt zijn team van bioscience engineers verder uit om hun oncologische onderzoeksactiviteiten te versnellen.

Cluster(s): health

ElmediX, een biotech bedrijf gelegen op het Research Park Haasrode en spin-off van Universiteit Antwerpen, zet verder in op de verankering in het Vlaamse landschap. Naast een nauwe samenwerking met Vlaamse bedrijven en kennisinstellingen, voorziet ElmediX zijn kernactiviteiten meer en meer intern uit te voeren.

ElmediX kent zijn oorsprong in het Interregproject Elektron, waar het het vertrouwen kreeg van Europa en de provincie Vlaams-Brabant om zijn vernieuwende technologie voor kankerbehandeling, in samenwerking met lokale bedrijven en kennisinstellingen, verder te valideren. Het is deze multidisciplinaire aanpak die nu tot resultaten leidt en aanleiding geeft tot de verdere uitbouw van het ElmediX team. ElmediX kan zo binnen 2 tot 3 jaar zijn kankerbehandeling naar de markt brengen en kankerpatiënten een verbeterde behandeling met sterk gereduceerde nevenwerkingen aanbieden.

ElmediX is momenteel een partner in het Interregproject SKiN-HUID, waar het instaat voor de ontwikkeling van het medisch toestel dat ingezet wordt voor een preklinische validatie van de behandeling van huidkanker.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

28
okt

Op maandag 28 oktober 2019 wordt de eerste Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag (‘W&I-dag’) georganiseerd in de Nederlandse Ambassade te Brussel. Het initiatief om een dergelijke grensoverschrijdende W&I-dag te organiseren, werd afgesproken op de topontmoeting tussen de Vlaamse en Nederlandse minister-presidenten van 5 november 2018. Inschrijven voor 18 oktober is de boodschap!

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}