RegionalKonferenze Energie & Umwelt in Mannheim 2018

Op 14 november namen onze Cleantech Managers Pierre en Kristien deel aan de achtste editie van de RegionalKonferenze Energie & Umwelt in Manheim. Lees hier hun verslag!

Cluster(s): cleantech

De conferentie kon rekenen op meer dan 300 aanwezigen en meer dan 70 bedrijven. In de voormiddag vonden drie panelgesprekken plaats (Regionaal energieconcept als kompas, decentrale en slimme sturing en sanering van gebouwen) en kwamen drie sprekers aan bod. In de namiddag gingen er 6 workshops door:

 1. Nieuwbouw en renovatie
 2. Alternatieve energieopwekking
 3. Energie-efficiëntie in bedrijven
 4. Slimme energiesystemen
 5. Warmewende
 6. Klimaataanpak gemeenten

Bijdrage KU Leuven 

Op onze vraag kregen Jan Rongé en Tom Bosserez van de KU Leuven een platform in workshop 2 om hun recente onderzoek naar waterstofproducerende PV-panelen te komen voorstellen. Naast een duidelijk geïnteresseerd publiek, kregen zij ook de vraag om mee te werken aan een nieuw projectvoorstel in verband met het gebruik van waterstof in diverse toepassingen.

Lees hier het volledige verslag!

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

30
apr

Onze verkennende Cleantechmissie in China heeft haar effect niet gemist. Enthousiaste Chinese delegaties staan in de rij voor een bezoek aan Vlaanderen. Zorg dat we je kennen, zodat we je bedrijf kunnen matchen aan een Chinese uitdaging! Dit is weer een stapje verder in het I2PCC-project.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

16
nov

Heeft u dankzij ons I2PCC-project al goede contacten gelegd met een Chinese partner voor een Cleantech-uitdaging, dan bieden wij u de mogelijkheid om met ons deel te nemen aan de prinselijke missie. Wij verzorgen de contacten, u betaalt de reis. Let op: deze missie is het resultaat van een brede samenwerking: volledig aanbod, programma en deelnameprijzen moeten nog bepaald worden.

Alle activiteiten
  Een initiatief van:
 • {title}
 • {title}
 • {title}
 • {title}