Ninatrans kiest voor vrachtwagens op waterstof

Transportbedrijf Ninatrans uit Haasrode (Oud-Heverlee) bestelde tien trekkers op waterstof. De eerste voertuigen worden in de loop van 2022 op onze wegen verwacht.

Cluster(s): logistics, cleantech

Het transportbedrijf deed als één van de eerste bedrijven in Europa een vooruitbestelling bij vrachtwagenproducent Nikola. De vrachtwagens op waterstof zullen nog niet meteen op de Belgische wegen te zien zijn. De eerste Europese tests zullen in 2020 plaatsvinden, de productie van de trekkers wordt verwacht vanaf 2022.  Daarnaast moeten ook de nodige waterstoflaadstations nog gebouwd worden. De trekkers op waterstof zouden een vermogen hebben van 500 tot 1.000 pk en daarbij komt een actieradius van 500 tot 1.200 km.

LNG-trucks

Het is niet de eerste keer dat Ninatrans ambitieuze stappen zet op het gebied van ecologisch transport. Eerder investeerde de transportfirma al in trekkers op gas die inmiddels al rondrijden. Vrachtwagens met een gasmotor stoten minder CO2 en fijn stof uit. Ook is de onderneming al een jaar aan de slag met supertrucks.

Familiebedrijf 

Ninatrans is een familiebedrijf dat ruim 40 jaar geleden opgericht werd door grootvader Jules Smets. Zoon Léon trad in de voetsporen en vormde de eenmanszaak om tot een vennootschap. Sinds 1993 bestaat het management uit de 3e generatie. Ninatrans heeft een vloot van 110 trekkers en 265 opleggers. Het bedrijf heeft ook filialen in Frankrijk en Duitsland.

Gerelateerd nieuws

Enthousiasme voor Cleantech@China workshops

19 juni 2019 | Cluster(s): cleantech

Vlaamse Cleantech KMO’s krijgen de hulp van vier provincies, Cleantech Flanders en FIT om de Chinese zusterregio’s te ontdekken. Op de workshops van 17 juni gaven 20 bedrijven inzicht in hun aanbod, eventuele China-plannen en mogelijke samenwerkingen. Dit event was een opstap naar een eventuele deelname aan de prinselijke missie naar China.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

30
sep

Preregistration period for the fall program open now! China shifts towards an innovation-based country. It has become world’s second largest economy and boasts the highest amount of patent applications. This shift brings along collaboration opportunities for start-ups and SMEs.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}