Ninatrans kiest voor vrachtwagens op waterstof

Transportbedrijf Ninatrans uit Haasrode (Oud-Heverlee) bestelde tien trekkers op waterstof. De eerste voertuigen worden in de loop van 2022 op onze wegen verwacht.

Cluster(s): logistics, cleantech

Het transportbedrijf deed als één van de eerste bedrijven in Europa een vooruitbestelling bij vrachtwagenproducent Nikola. De vrachtwagens op waterstof zullen nog niet meteen op de Belgische wegen te zien zijn. De eerste Europese tests zullen in 2020 plaatsvinden, de productie van de trekkers wordt verwacht vanaf 2022.  Daarnaast moeten ook de nodige waterstoflaadstations nog gebouwd worden. De trekkers op waterstof zouden een vermogen hebben van 500 tot 1.000 pk en daarbij komt een actieradius van 500 tot 1.200 km.

LNG-trucks

Het is niet de eerste keer dat Ninatrans ambitieuze stappen zet op het gebied van ecologisch transport. Eerder investeerde de transportfirma al in trekkers op gas die inmiddels al rondrijden. Vrachtwagens met een gasmotor stoten minder CO2 en fijn stof uit. Ook is de onderneming al een jaar aan de slag met supertrucks.

Familiebedrijf 

Ninatrans is een familiebedrijf dat ruim 40 jaar geleden opgericht werd door grootvader Jules Smets. Zoon Léon trad in de voetsporen en vormde de eenmanszaak om tot een vennootschap. Sinds 1993 bestaat het management uit de 3e generatie. Ninatrans heeft een vloot van 110 trekkers en 265 opleggers. Het bedrijf heeft ook filialen in Frankrijk en Duitsland.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

30
apr

Onze verkennende Cleantechmissie in China heeft haar effect niet gemist. Enthousiaste Chinese delegaties staan in de rij voor een bezoek aan Vlaanderen. Zorg dat we je kennen, zodat we je bedrijf kunnen matchen aan een Chinese uitdaging! Dit is weer een stapje verder in het I2PCC-project.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

16
nov

Heeft u dankzij ons I2PCC-project al goede contacten gelegd met een Chinese partner voor een Cleantech-uitdaging, dan bieden wij u de mogelijkheid om met ons deel te nemen aan de prinselijke missie. Wij verzorgen de contacten, u betaalt de reis. Let op: deze missie is het resultaat van een brede samenwerking: volledig aanbod, programma en deelnameprijzen moeten nog bepaald worden.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}