SugaR&D: bietenpulp als duurzaam alternatief

De Tiense Suiker Raffinaderij en KU Leuven hebben samen onderzoek gevoerd naar de valorisatie van pulp, een belangrijk restproduct van de suikerproductie, met de focus op omega-3-vetzuren.

Cluster(s): food

De doelstelling van het onderzoek is de valorisatie van plantaardige nevenstromen in hoogwaardige voedingsstoffen voor dierlijke voeding. Dit project wil vooral aantonen dat productie van microbiële poly-onverzadigde vetzuren (waaronder de kostbare en dure omega-3 en omega-6 vetzuren) op bietenpulp en cichoreipulp mogelijk is en potentieel heeft om commercieel interessante hoeveelheden te realiseren. De pulp, verrijkt in poly-onverzadigde vetzuren, vormt een duurzaam alternatief voor de additie van visolie. Het SugaR&D-project was gericht op de productie van DHA (een omega-3 vetzuur) op basis van bieten- en cichoreipulp. Lees het gedetailleerde verslag hier!

Het project SugaR&D verbindt drie sectoren in Vlaams-Brabant: agro, voeding en chemie. Het ondersteunt nieuwe economische ontwikkelingen met betrekking tot suiker als grondstof in een regio die reeds een unieke waardeketen heeft voor suiker.

Smart Hub Vlaams-Brabant stimuleert actief innovatieve projecten binnen de vijf clusters. Ben jij actief in de voedingsector en zoek je steun voor je innovatieve project? Neem dan snel contact met ons op!

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Nieuwe openstelling CrossRoads2

15 februari 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

De behoefte aan grensoverschrijdende samenwerking, gestimuleerd met subsidie, blijkt enorm groot te zijn bij KMO’s/MKB’s. Hierom heeft Stichting CrossRoads2 een herindiening gedaan bij Interreg Vlaanderen-Nederland. Het project kreeg extra budget en kan daarom een nieuwe openstelling uitzetten!

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

23
mei

In 2018 was Nederland voor Vlaamse bedrijven de op één na belangrijkste exportbestemming. Hoog tijd dat ook uw onderneming de stap zet richting onze Noorderburen! Op de Vlaams-Nederlandse Handelsdag leert u als Vlaams bedrijfsleider hoe u de Hollandse markt best benadert, hoe u uw kansen verhoogt en hoe u de juiste handelspartner vindt.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}