SugaR&D: bietenpulp als duurzaam alternatief

De Tiense Suiker Raffinaderij en KU Leuven hebben samen onderzoek gevoerd naar de valorisatie van pulp, een belangrijk restproduct van de suikerproductie, met de focus op omega-3-vetzuren.

Cluster(s): food

De doelstelling van het onderzoek is de valorisatie van plantaardige nevenstromen in hoogwaardige voedingsstoffen voor dierlijke voeding. Dit project wil vooral aantonen dat productie van microbiële poly-onverzadigde vetzuren (waaronder de kostbare en dure omega-3 en omega-6 vetzuren) op bietenpulp en cichoreipulp mogelijk is en potentieel heeft om commercieel interessante hoeveelheden te realiseren. De pulp, verrijkt in poly-onverzadigde vetzuren, vormt een duurzaam alternatief voor de additie van visolie. Het SugaR&D-project was gericht op de productie van DHA (een omega-3 vetzuur) op basis van bieten- en cichoreipulp. Lees het gedetailleerde verslag hier!

Het project SugaR&D verbindt drie sectoren in Vlaams-Brabant: agro, voeding en chemie. Het ondersteunt nieuwe economische ontwikkelingen met betrekking tot suiker als grondstof in een regio die reeds een unieke waardeketen heeft voor suiker.

Smart Hub Vlaams-Brabant stimuleert actief innovatieve projecten binnen de vijf clusters. Ben jij actief in de voedingsector en zoek je steun voor je innovatieve project? Neem dan snel contact met ons op!

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}