NeuroPath benoemt Koen Van den Brande tot Chief Solutions Officer

NeuroPath biedt disruptieve en innovatieve oplossingen aan om tegemoet te komen aan de behoeften van Parkinsonpatiënten, artsen en onderzoekers, wereldwijd. Vlaams-Brabant ondersteunt dit project met een innovatiesubsidie van 150.000 euro. NeuroPath versterkt het team nu met Koen Van den Brande die verantwoordelijk wordt voor het stappenplan van de product strategie.

Koen Van den Brande is een veteraan van de Banking Technology software industrie, met meer dan 30 jaar ervaring als senior executive bij wereldwijde marktleiders op het gebied van productgerichte bancaire softwareoplossingen, zoals Misys (nu Finastra), Temenos en Polaris, evenals wereldwijde strategie rollen bij technologieleiders Microsoft en Accenture.
Van den Brande is ook zelf een persoon met Parkinson (PwP), met de diagnose op 50 jarige leeftijd. Hij onderging enkele jaren geleden een succesvolle hersenoperatie om diepe hersenstimulatie (DBS) te introduceren.

In 2019 richtte Van den Brande samen met enkele vrienden KoDe Health op en presenteerde een goed ontvangen voorstel op het World Parkinson Congress in Kyoto. Het voorstel introduceerde spraakgestuurde monitoring van PwP thuis, als basis voor het verzamelen van gestructureerde en ongestructureerde data. Op basis van de AI-analyse van de gegevens zouden mensen die aan de ziekte lijden en hun verzorgers vervolgens feedback krijgen over de parameters voor de kwaliteit van leven, gebseerd op input van artsen, de gemeenschap en gespecialiseerd onderzoek. De oplossingen van NeuroPath zullen nu de knowhow die bij KoDe Health is ontwikkeld integreren. “Ik ben blij dat ik me bij het NeuroPath-team kan aansluiten”, aldus Van den Brande. “Het werkt aan technologie die niet alleen de kwaliteit van leven van patiënten zal verbeteren, maar ook een echte kans zal bieden om big data en AI te gebruiken om een remedie te vinden.”

Benoit Tas, CEO NeuroPath: “Vanaf het begin heeft NeuroPath ernaar gestreefd om echt patiëntgericht te zijn. Het versterken van ons team met Koen op een scharniermoment in ons jonge bedrijf laat zien dat we het menen. Hij brengt zijn dagelijkse levenservaring in combinatie met een diepgaand begrip van de technologie.”
Koen Van den Brande heeft jaren in India doorgebracht met een basis op het platteland van Maharashta, buiten Mumbai. Door deze ervaring heeft hij uit de eerste hand kennis kunnen nemen van de uitdagingen waar grote aantallen PwP's in India voor staan.

Koen Van den Brande is te bereiken op koen.vandenbrande@neuropath.life +32 467 049665
Benoit Tas, CEO NeuroPath, is te bereiken op benoit.tas@neuropath.life +32 472 741671

www.NeuroPath.life

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}