Nano4Sports in beeld

Nano4Sports stimuleert innovatie in het sport-, beweeg- en gezondheidsdomein door nieuwe innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Nanotechnologie speelt hierbij een cruciale rol. De nodige ingrediënten zijn alvast aanwezig: eminente technologische spelers, innovatieve bedrijven, excellente (top)sporters en coaches en een groot aantal recreatieve sporters.

Cluster(s): Sports.Tech, health

Dankzij sensortechnologie kunnen coaches, topsporters en amateursporters hun sportprestaties verbeteren en blessurerisico’s indijken. Nano4Sports zal zeer geavanceerde sensoren ontwikkelen die de sporter goed kan dragen tijdens het sporten en hem of haar feedback geven over tal van zaken, zoals de fysieke activiteit, houding, hartslag, spierinspanningen of huidgeleidbaarheid. Het project legt de focus op lopen en fietsen.

Bekijk hier het filmpje van imec en Fontys. Zij ontwikkelen een case voor het testen voor looptechniek en -houding.

Nano4Sports from Tine Van Lommel on Vimeo.

Project Nano4Sports is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Met ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant, de provincie Oost-Vlaanderen, de provincie Noord-Brabant, Vlaanderen en het Ministerie van EZ.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}