Leuven behoort tot 6 meest innovatieve steden van Europa

Leuven haalde het niet bij de European Capital of Innovation Award (iCapital). Die prijs reikt de Europese Commissie jaarlijks uit aan de meest innovatieve stad van Europa. In 2018 kroont Athene zich tot ICapital. Leuven concurreerde in de finaleronde nog met wereldsteden als Hamburg en Toulouse.

De projecten die Leuven de nominatie opleverden:

  • Leuven 2030 en Leuven MindGate: De stad, kennisinstellingen, bedrijven, burgers en middenveldorganisaties werken samen op een vernieuwende manier. Ze bundelen als gelijkwaardige partners hun krachten om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.
  • HAL 5 en Stelplaats: Broedplekken van creativiteit die tot stand kwamen door een samenwerking tussen stad en burger.
  • Health House: Nieuw belevingscentrum waar bezoekers op een interactieve manier kennismaken met baanbrekende medische technologie uit Leuven.
  • Leuven als rolmodel: Leuven werkt samen met de steden New Delhi (India) en Wuxi (China). De stad wisselt met die partners kennis uit in verschillende domeinen zoals klimaatverandering en ‘smart city’.

iCapital beloont steden die innovatie inzetten om de levenskwaliteit van hun inwoners te verbeteren. De jury hecht vooral belang aan de participatie van burgers bij de creatie van de stad en aan de verbetering van stedelijke duurzaamheid. Vorig jaar werd Parijs uitgeroepen tot iCapital.

Winnaar van de European Capital of Innovation Award 2018, Athene, krijgt de prijs van 1 miljoen euro. Leuven en de vier volgende finalisten krijgen elk € 100.000.

Lees meer over de European Capital of Innovation Award 2018 (Engels)

Bron: Stad Leuven

Gerelateerd nieuws

Enthousiasme voor Cleantech@China workshops

19 juni 2019 | Cluster(s): cleantech

Vlaamse Cleantech KMO’s krijgen de hulp van vier provincies, Cleantech Flanders en FIT om de Chinese zusterregio’s te ontdekken. Op de workshops van 17 juni gaven 20 bedrijven inzicht in hun aanbod, eventuele China-plannen en mogelijke samenwerkingen. Dit event was een opstap naar een eventuele deelname aan de prinselijke missie naar China.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

30
sep

Preregistration period for the fall program open now! China shifts towards an innovation-based country. It has become world’s second largest economy and boasts the highest amount of patent applications. This shift brings along collaboration opportunities for start-ups and SMEs.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}