Leuven behoort tot 6 meest innovatieve steden van Europa

Leuven haalde het niet bij de European Capital of Innovation Award (iCapital). Die prijs reikt de Europese Commissie jaarlijks uit aan de meest innovatieve stad van Europa. In 2018 kroont Athene zich tot ICapital. Leuven concurreerde in de finaleronde nog met wereldsteden als Hamburg en Toulouse.

De projecten die Leuven de nominatie opleverden:

  • Leuven 2030 en Leuven MindGate: De stad, kennisinstellingen, bedrijven, burgers en middenveldorganisaties werken samen op een vernieuwende manier. Ze bundelen als gelijkwaardige partners hun krachten om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.
  • HAL 5 en Stelplaats: Broedplekken van creativiteit die tot stand kwamen door een samenwerking tussen stad en burger.
  • Health House: Nieuw belevingscentrum waar bezoekers op een interactieve manier kennismaken met baanbrekende medische technologie uit Leuven.
  • Leuven als rolmodel: Leuven werkt samen met de steden New Delhi (India) en Wuxi (China). De stad wisselt met die partners kennis uit in verschillende domeinen zoals klimaatverandering en ‘smart city’.

iCapital beloont steden die innovatie inzetten om de levenskwaliteit van hun inwoners te verbeteren. De jury hecht vooral belang aan de participatie van burgers bij de creatie van de stad en aan de verbetering van stedelijke duurzaamheid. Vorig jaar werd Parijs uitgeroepen tot iCapital.

Winnaar van de European Capital of Innovation Award 2018, Athene, krijgt de prijs van 1 miljoen euro. Leuven en de vier volgende finalisten krijgen elk € 100.000.

Lees meer over de European Capital of Innovation Award 2018 (Engels)

Bron: Stad Leuven

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

24
apr

Op 24 april 2019 vindt het netwerkevent van het jaar voor startende ondernemers plaats! Observeer, luister en leer van ervaren creatieve ondernemers via 6 ‘powertalks’ en grijp je kans om met hen in debat te gaan. Krijg tips en tricks over de uitdagingen van een beginnende onderneming en kom in contact met gelijkgestemden. Leer van elkaar en neem de goede voorbeelden terug naar huis.

25
apr

Over the past few years GAP, a funded project, made clinical genomics cost-effective for daily use in a hospital. Project partners UGent, KULeuven, imec and three companies (Western Digital, Bluebee and Agilent) developed the hardware and software platforms to make whole human genome sequencing cost and time efficient, and ready for clinical and societal use.

30
apr

Onze verkennende Cleantechmissie in China heeft haar effect niet gemist. Enthousiaste Chinese delegaties staan in de rij voor een bezoek aan Vlaanderen. Zorg dat we je kennen, zodat we je bedrijf kunnen matchen aan een Chinese uitdaging! Dit is weer een stapje verder in het I2PCC-project.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}