Koning Filip op bezoek in Health House

Koning Filip bracht op woensdag 6 februari een bezoek aan Health House, het innovatieve belevingscentrum dat haar bezoekers laat kennismaken met de toekomst van de gezondheid en de zorg.

Cluster(s): health

Tijdens de rondleiding maakte de koning onder meer kennis met een virtuele dissectietafel, één van de twee in België. Het 3D-lichaam kan langs elke zijde van het lichaam opengesneden worden. Deze tool maakt ook duidelijk hoe implantaten werken en wordt gebruikt voor de lessen anatomie door studenten geneeskunde.

Het ziekenhuis van de toekomst

In Health House zijn er momenteel zes unieke verhaallijnen te ontdekken: zo maak je kennis met de nieuwste hypes en trends op vlak van gezondheid en zorg, kan je de geschiedenis van de geneeskunde op een interactieve manier ontdekken, of laat je je meenemen in de wondere wereld van de nanotechnologieën. Als één van de stichtende partners heeft ook de provincie Vlaams-Brabant een unieke storyline ontwikkeld, waarin je de toekomst van de innovatieve Vlaams-Brabantse health & care kan ontdekken.

Op 1 maart lanceert Health House, in opdracht van minister Jo Vandeurzen, een nieuwe verhaallijn “Hospital of the Future”. Deze verhaallijn zal focussen op de rol en ontwikkelingen van onze ziekenhuizen in de toekomst en de manier waarop zorg geoptimaliseerd kan worden.

Voor het brede publiek

Naast de bezoeken en inspirerende workshops voor medische professionels, start Health House vanaf 2019 met publieke events onder de noemer van “Public Thursday”. Iedere derde donderdag van de maand krijgen particulieren de kans om Health House te bezoeken en kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen op vlak van technologie en gezondheidszorg. Wetenschapscommunicatie wordt op die manier heel toegankelijk.

Gerelateerd nieuws

Boost jouw project met innovatiesubsidies!

26 mei 2020 | Cluster(s): Sports.Tech , creativity , food , health , logistics , cleantech

Ook dit jaar kijkt de provincie uit naar jouw innovatieproject. Daarvoor heeft de provincie maximaal 150.000 euro (maximaal subsidiepercentage 50%) per project klaar. De projecten gaan voor de versterking van de kennisregio Vlaams-Brabant en kaderen in één of meerdere van volgende Smart hubs (Food, Health, Logistics, Cleantech, Creativity). Ze zetten in op een vermarktbaar product of dienst.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}