Koning Filip op bezoek in Health House

Koning Filip bracht op woensdag 6 februari een bezoek aan Health House, het innovatieve belevingscentrum dat haar bezoekers laat kennismaken met de toekomst van de gezondheid en de zorg.

Cluster(s): health

Tijdens de rondleiding maakte de koning onder meer kennis met een virtuele dissectietafel, één van de twee in België. Het 3D-lichaam kan langs elke zijde van het lichaam opengesneden worden. Deze tool maakt ook duidelijk hoe implantaten werken en wordt gebruikt voor de lessen anatomie door studenten geneeskunde.

Het ziekenhuis van de toekomst

In Health House zijn er momenteel zes unieke verhaallijnen te ontdekken: zo maak je kennis met de nieuwste hypes en trends op vlak van gezondheid en zorg, kan je de geschiedenis van de geneeskunde op een interactieve manier ontdekken, of laat je je meenemen in de wondere wereld van de nanotechnologieën. Als één van de stichtende partners heeft ook de provincie Vlaams-Brabant een unieke storyline ontwikkeld, waarin je de toekomst van de innovatieve Vlaams-Brabantse health & care kan ontdekken.

Op 1 maart lanceert Health House, in opdracht van minister Jo Vandeurzen, een nieuwe verhaallijn “Hospital of the Future”. Deze verhaallijn zal focussen op de rol en ontwikkelingen van onze ziekenhuizen in de toekomst en de manier waarop zorg geoptimaliseerd kan worden.

Voor het brede publiek

Naast de bezoeken en inspirerende workshops voor medische professionels, start Health House vanaf 2019 met publieke events onder de noemer van “Public Thursday”. Iedere derde donderdag van de maand krijgen particulieren de kans om Health House te bezoeken en kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen op vlak van technologie en gezondheidszorg. Wetenschapscommunicatie wordt op die manier heel toegankelijk.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

17
jun

Preregistration period for the fall program open now! China shifts towards an innovation-based country. It has become world’s second largest economy and boasts the highest amount of patent applications. This shift brings along collaboration opportunities for start-ups and SMEs.

20
jun

Baanbrekende innovaties ontstaan vaak waar verschillende sectoren samen komen. Wat als we dat met de Leuvense speerpuntsectoren Health, High Tech en Creativity doen?

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}