Koning Filip op bezoek in Health House

Koning Filip bracht op woensdag 6 februari een bezoek aan Health House, het innovatieve belevingscentrum dat haar bezoekers laat kennismaken met de toekomst van de gezondheid en de zorg.

Cluster(s): health

Tijdens de rondleiding maakte de koning onder meer kennis met een virtuele dissectietafel, één van de twee in België. Het 3D-lichaam kan langs elke zijde van het lichaam opengesneden worden. Deze tool maakt ook duidelijk hoe implantaten werken en wordt gebruikt voor de lessen anatomie door studenten geneeskunde.

Het ziekenhuis van de toekomst

In Health House zijn er momenteel zes unieke verhaallijnen te ontdekken: zo maak je kennis met de nieuwste hypes en trends op vlak van gezondheid en zorg, kan je de geschiedenis van de geneeskunde op een interactieve manier ontdekken, of laat je je meenemen in de wondere wereld van de nanotechnologieën. Als één van de stichtende partners heeft ook de provincie Vlaams-Brabant een unieke storyline ontwikkeld, waarin je de toekomst van de innovatieve Vlaams-Brabantse health & care kan ontdekken.

Op 1 maart lanceert Health House, in opdracht van minister Jo Vandeurzen, een nieuwe verhaallijn “Hospital of the Future”. Deze verhaallijn zal focussen op de rol en ontwikkelingen van onze ziekenhuizen in de toekomst en de manier waarop zorg geoptimaliseerd kan worden.

Voor het brede publiek

Naast de bezoeken en inspirerende workshops voor medische professionels, start Health House vanaf 2019 met publieke events onder de noemer van “Public Thursday”. Iedere derde donderdag van de maand krijgen particulieren de kans om Health House te bezoeken en kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen op vlak van technologie en gezondheidszorg. Wetenschapscommunicatie wordt op die manier heel toegankelijk.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Eerste editie van ‘Life-on-Chip’, een groot succes!

04 maart 2019 | Cluster(s): health

De tweedaagse conferentie ‘Life-on-Chip – The Road from Idea to Reality’ was met een bijeenkomst van meer dan 140 wetenschappers en bedrijfsleiders uit binnen- en buitenland op 21 en 22 februari een groot succes. De aanwezigen waren allemaal spelers uit de sector van de Health/Life Sciences en de micro- en nanotechnologie.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

25
apr

Over the past few years GAP, a funded project, made clinical genomics cost-effective for daily use in a hospital. Project partners UGent, KULeuven, imec and three companies (Western Digital, Bluebee and Agilent) developed the hardware and software platforms to make whole human genome sequencing cost and time efficient, and ready for clinical and societal use.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

15
mei

Artificial Intelligence is booming and it’s there to push your business forward. Become a believer. Let AI help you develop real innovations for Smart Health, Smart Industry and Smart Cities. AI Flanders reaches out to Flemish companies (yet also welcomes international players) and policy makers to help them understand and leverage the power of Artificial Intelligence. It focuses on opportunities & cases in three domains: Smart Health, Smart Industry and Smart Cities.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}