Jonge MedTech en BioTech ondernemers leren internationaliseren

De provincie Vlaams-Brabant en Leuven MindGate organiseren vanaf 29 maart in Leuven, Gent en Hasselt 8 interactieve sessies waarbij ondernemers van 20 jonge MedTech en BioTech-bedrijven leren internationaliseren.

Cluster(s): health

‘Met de opleiding geven we 20 jonge MedTech en BioTech ondernemingen de kans om een internationaliseringstrategie uit te werken die ze vervolgens kunnen omzetten in praktijk’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering.

‘Het is een traject van 8 interactieve sessies met ervaren sprekers en concrete cases waarin de deelnemende ondernemers ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen’, zegt Johan Merlevede, directeur van Leuven MindGate.

‘Deze opleiding maakt deel uit van een EFRO-project waarmee we Vlaamse Life Sciences bedrijven ondersteunen in hun internationalisering’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie en EFRO-programma’s.

MedTech staat voor fysieke, mechanische of elektronische hulpmiddelen die worden gebruikt voor de preventie, diagnose of therapie van aandoeningen. Eén van de bekendste voorbeelden is de pacemaker. Een recent voorbeeld is het bionisch oog. Verder zijn er robots die chirurgen assisteren bij het uitvoeren van complexe ingrepen en 3D-printers die protheses produceren op maat van de patiënt.

BioTech maakt gebruik van dieren, planten, bacteriën of andere levende wezens voor de ontwikkeling van medicijnen. Meer dan 250 BioTech geneesmiddelen en vaccins zijn al beschikbaar. Insuline is het ongetwijfeld het markantste voorbeeld. Ook heeft het voor een revolutie in de behandeling van kanker gezorgd. Andere bekende voorbeelden zijn te vinden bij ontstekingsziekten zoals de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa (dikke darm), reumatoïde artritis (gewrichten) en psoriasis (huid). Daarnaast biedt BioTech mogelijkheden in de bestrijding van de zes- tot achtduizend geregistreerde zeldzame ziekten.

Het EFRO-project wordt mogelijk gemaakt via subsidies van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Ontdek hier het programma en schrijf je in via deze link!

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

01
jun

Preregistration period for the fall program open now! China shifts towards an innovation-based country. It has become world’s second largest economy and boasts the highest amount of patent applications. This shift brings along collaboration opportunities for start-ups and SMEs.

13
jun

De call voor, nieuwe door de provincie ondersteunde, innovatieprojecten staat weer open. Hebben jullie een super innovatief idee uit te voeren in de regio voor een economisch haalbare uitdaging in de regio Vlaams-Brabant? Kijk dan even snel of jullie in aanmerking komen voor maximaal 150.000 euro subsidie aan het max percentage 50%. We helpen jullie graag verder. Kom zeker langs op dit event om ideeën op te doen en om te horen of jullie idee in aanmerking zou kunnen komen.

20
jun

Baanbrekende innovaties ontstaan vaak waar verschillende sectoren samen komen. Wat als we dat met de Leuvense speerpuntsectoren Health, High Tech en Creativity doen?

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}