Investering van 7 miljoen euro voor LindaCare

LindaCare, een specialist in de digitale gezondheidszorg en in oplossingen voor de telemonitoring bij chronische patiënten, kondigde 18 januari aan dat het 7 miljoen euro heeft opgehaald in een serie B-investeringsronde. Hierbij traden Philips en PMV toe als nieuwe investeerders.

Cluster(s): health

Dankzij deze investering kan LindaCare zijn marktuitbreiding en productcommercialisering in de Verenigde Staten versnellen, nieuwe dienstverlening ontwikkelen rond het bestaande softwareplatform en onderzoeken of zijn producten kunnen worden uitgebreid naar een ruimer scala van hartaandoeningen. Dit zal zorgprofessionals en hospitalen helpen om de levering van zorg goedkoper te maken, om de levenskwaliteit van de patiënt te verbeteren en om de veiligheid van patiënten te garanderen bij thuiszorg.

“Deze investering is voor ons een belangrijke stap aangezien het LindaCare toelaat om zijn ambitieuze visie en strategie sneller uit te voeren en een leidende marktpositie in te nemen in Europa en de Verenigde Staten,” zegt Shahram Sharif, de oprichter en CEO van LindaCare. “Met Philips aan boord als strategische partner en met de steun van de al bestaande en nieuwe risicokapitaalverschaffers, versterkt LindaCare in belangrijke mate zijn vermogen en geloofwaardigheid om het verschil te maken op wereldschaal.”

Het eerste product van LindaCare, OnePulseTM, werd met succes geïnstalleerd en wordt gebruikt in een aantal vooraanstaande Europese ziekenhuizen, alsook in pilootprojecten in de Verenigde Staten. Het laat cardiologen toe de efficiëntie te verhogen van de monitoring op afstand met geïmplanteerde elektronische apparatuur bij patiënten die lijden aan chronisch hartfalen en hartritmestoornissen. Het betreft zo’n tien miljoen patiënten over heel de wereld.

Met deze investeringsronde zal LindaCare ook zorgen voor telemonitoringdiensten via zijn Independent Diagnostic and Testing Facility (IDTF) en andere lokale dienstverleners. Op die manier stelt het bedrijf overbelaste medische professionals in staat om te focussen op de diagnose bij en de zorg voor de patiënt. Het laat ook toe om het verzamelen en analyseren van patiëntengegevens op afstand uit te besteden.

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}