Impuls van 612.646 euro voor innovatieve samenwerkingsprojecten

5 innovatieve samenwerkingsprojecten ontvangen dit jaar een subsidie voor een totaalbedrag van 612.646 euro van de provincie.

Met de innovatiesubsidie ondersteunt de provincie de kennisregio Vlaams-Brabant samen met haar partners Voka Vlaams-Brabant, KU Leuven en POM Vlaams-Brabant.
De oproep van 15 oktober 2019 leverde maar liefst 18 innovatieprojecten op. Na een grondige screening werden uiteindelijk 5 projecten geselecteerd voor de provinciale innovatiesubsidie 2020. 

Het gaat hier telkens om vernieuwende projecten met een uitgesproken marktpotentieel gebaseerd op een samenwerking van bedrijven, kennisinstellingen en andere actoren.
Hoewel deze innovatieve projecten voor de coronacrisis zijn ingediend, zijn ze ook bijzonder relevant in post-corona tijden.

Hieronder de 5 geselecteerde projecten die ondertussen al zijn opgestart

- de innovatieve verwerking van lokaal geoogste voedingsoverschotten tot smakelijke, lang te bewaren en snel te bereiden maaltijden (Thebasecamp);
- de lokale productie van bureaumeubilair uit groenresten van lokaal onderhoud in parken en natuurgebieden (Nature Based Offices);
- de unieke gedecentraliseerde productie van duurzaam waterstof uit zonlicht en waterdamp op ieders dak (waterstofpaneel);
- een innovatieve manier van kwaliteitsvol tv-maken van script tot productie door één persoon (One Man Band);
- een nieuwe ergonomische wasmethode voor vliegtuigen zonder gemors van zeepsop (Washbot)

Ontdek deze projecten hier

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}