GlobalStars: marktgerichte R&D met partners buiten Europa

Ben jij bezig met het ontwikkelen van technologie voor nieuwe producten, processen of diensten? Werk je daarbij samen met partners buiten Europa? Dan is GlobalStars mogelijk iets voor jou!

GlobalStars is een initiatief van EUREKA, waarbij meerdere EUREKA-landen gezamenlijk projecten willen lanceren met innovatieve economieën buiten het Eurekanetwerk. GlobalStars is bestemd voor bedrijven die markgerichte R&D uitvoeren. Voor hun projecten ontvangen zij financiële ondersteuning via de overheid van ieder deelnemend land.

Met GlobalStars stimuleert VLAIO het Vlaamse bedrijfsleven en Vlaamse onderzoeksorganisaties om marktgerichte R&D uit te voeren met partners uit innovateive economieën buiten Europa. Het doel is om economische groei te stimuleren en oplossingen te vinden voor economische, strategische en maatschappelijke vraagstukken.

In een GlobalStars oproep kan een Vlaams bedrijf een projectvoorstel indienen met 1 of meer bedrijven uit een van vooraf gekozen land, al dan niet rond een specifiek thema.

 

Momenteel kan je bij VLAIO voor volgende oproepen projectvoorstellen indienen:

GlobalStars – India (thema One Health)
GlobalStars – Brazilië (alle technologie- en toepassingsgebieden)

Concrete stappen

In eerste instantie wordt het Eurekaformulier ingevuld en ingediend – info op de websites van de Globalstars Calls hierboven.

VLAIO zet voor de Vlaamse bedrijven die deelnemen de steunkanalen van de onderzoeks- en de ontwikkelingsprojecten in, inclusief de uitbreiding naar piloot- en demonstratieprojecten. Als Vlaamse deelnemer moet je naast de Eureka-aanvraag ook een digitale aanvraag indienen voor een onderzoeks- of een ontwikkelingsproject bij VLAIO. Hierbij kruis je ‘internationaal  project’ aan en download je de bijhorende template.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

24
apr

Op 24 april 2019 vindt het netwerkevent van het jaar voor startende ondernemers plaats! Observeer, luister en leer van ervaren creatieve ondernemers via 6 ‘powertalks’ en grijp je kans om met hen in debat te gaan. Krijg tips en tricks over de uitdagingen van een beginnende onderneming en kom in contact met gelijkgestemden. Leer van elkaar en neem de goede voorbeelden terug naar huis.

25
apr

Over the past few years GAP, a funded project, made clinical genomics cost-effective for daily use in a hospital. Project partners UGent, KULeuven, imec and three companies (Western Digital, Bluebee and Agilent) developed the hardware and software platforms to make whole human genome sequencing cost and time efficient, and ready for clinical and societal use.

30
apr

Onze verkennende Cleantechmissie in China heeft haar effect niet gemist. Enthousiaste Chinese delegaties staan in de rij voor een bezoek aan Vlaanderen. Zorg dat we je kennen, zodat we je bedrijf kunnen matchen aan een Chinese uitdaging! Dit is weer een stapje verder in het I2PCC-project.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}