Een goed idee? Doe er iets mee!

Naar jaarlijkse traditie organiseert Bizidee haar Ondernemingsplanwedstrijd waarbij het de beste ondernemingsplannen beloont met een prijzenpot ter waarde van 100.000 euro. Je kan jouw ondernemingsplan nog indienen tot en met 4 november.

Cluster(s): creativity

Afhankelijk van de grootte van je onderneming kan je deelnemen in 2 categorieën SMALL en LARGE.

Wil je binnen drie jaar +5 werknemers, twee of zelfs meerdere vestigingen openen en broeien er zelfs internationale plannen? Dan behoort jouw plan tot de categorie LARGE.

Beoog je eerder lokale projecten, is de ambitie even groot, maar je begint, blijft of groeit liever met kleine ondernemersstappen. Dan is SMALL de categorie waarvoor jij je plan indient.

Ongeacht tot welke categorie jouw plan behoort. Ieder plan staat of valt met volgende zeven onderdelen. Zo start je met de juiste strategie, een GPS om jouw ondernemersdroom te bereiken.

Criteria

 • Samenvatting van het ondernemingsplan (10%)
 • Missie, visie en bedrijfsstrategie (10%)
 • Onderscheidend karakter en uitwerking van
 • het productidee of marktaanpak (15%)
 • Beschrijving van het managementteam (10%)
 • Marketingplan inclusief marktanalyse en SWOT-analyse (25%)
 • Financieel plan op 3 jaar met break-even berekening (20%)
 • Implementatieplan (10%)

Hulp en leidraden

Weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Ga eens spieken bij volgende templates. Maar beperk je plan tot 30 pagina’s!

Extra info

Alvorens de plannen na de deadline naar de jury worden gestuurd zullen deze eerst op volledigheid en ontvankelijkheid gescreend worden door het Bizidee team. Hiervoor is het noodzakelijk dat elk van bovenstaande jureringscriteria beschreven worden in het ondernemingsplan. Indien één van de jureringscriteria ontbreekt, zal het plan niet naar de jury worden doorgestuurd.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

3D-printing is meer dan printen

01 maart 2019 | Cluster(s): creativity

Op dinsdag 22 januari brachten leden van de Businessclub Industrie 4.0. een bezoek aan Materialise in Leuven. Ze ontdekten daar tot welke resultaten Digital Value in Additive Manufacturing kan leiden.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

24
apr

Op 24 april 2019 vindt het netwerkevent van het jaar voor startende ondernemers plaats! Observeer, luister en leer van ervaren creatieve ondernemers via 6 ‘powertalks’ en grijp je kans om met hen in debat te gaan. Krijg tips en tricks over de uitdagingen van een beginnende onderneming en kom in contact met gelijkgestemden. Leer van elkaar en neem de goede voorbeelden terug naar huis.

16
mei

De Businessclub Innovatie brengt bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksgroepen met focus op innovatie en transformatie samen en creëert op die manier nieuwe opportuniteiten. De eerste sessie vindt plaats op 21 maart 2019, de laatste sessie vindt plaats op 19 december.

23
mei

In 2018 was Nederland voor Vlaamse bedrijven de op één na belangrijkste exportbestemming. Hoog tijd dat ook uw onderneming de stap zet richting onze Noorderburen! Op de Vlaams-Nederlandse Handelsdag leert u als Vlaams bedrijfsleider hoe u de Hollandse markt best benadert, hoe u uw kansen verhoogt en hoe u de juiste handelspartner vindt.

17
sep

De Businessclub Industrie 4.0 brengt bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksgroepen met focus op Industrie 4.0 samen en creëert op die manier nieuwe opportuniteiten. Bedrijven, onderzoekers en/of kennisexperts binnen de categorie 'Innovation Leaders' presenteren op een interactieve manier hoe zij scoren met Industrie 4.0. Dit telkens bij een hosting company die reeds een aantal technologieën heeft geïmplementeerd rond Industrie 4.0.

Alle activiteiten
  Een initiatief van:
 • {title}
 • {title}
 • {title}
 • {title}