Dringend gezocht: Cleantechbedrijven met een frisse blik op China

Heeft uw bedrijf een effectieve en economische oplossing voor emissies naar lucht-water-bodem, afvalverwerking, energie of mobiliteit? Kijk dan even mee met ons naar China.

Cluster(s): cleantech

De provincies Antwerpen (met haar POM), Limburg, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant hebben al jarenlang zusterbanden met sterke regio's/steden in China . Deze 4 provincies slaan nu de handen in elkaar, samen met Cleantech Flanders en FIT (Flanders Investment & Trade), voor het I2PCC-project. De interprovinciale samenwerking, ondersteund door EFRO, heeft als doel om Vlaamse Cleantech KMO's te helpen met hun business development in China

Cleantech is hot in China. De uitdagingen zijn bovendien enorm: beperking en verhelping van emissies naar lucht-water-bodem, performante afvalverwerking, slimme energiesystemen, energiestockage en waterstofmobiliteit ... Tijdens de verkennende handelsmissie van februari-maart, konden de projectpartners al bruggen bouwen naar Chinese overheden en Cleantech organisaties om het I2PCC-project de nodige draagkracht te geven. Meteen werd duidelijk dat de performante portfolio oplossingen, ontwikkeld door de Vlaamse KMO's, op veel belangstelling kon rekenen. Momenteel bezoeken Chinese delegaties dan ook onze regio om in te zoomen op opportuniteiten op vlak van technologie aanbod.

Lees meer over de mogelijkheden op onze projectpagina. Wees er bovendien als de kippen bij en neem contact met ons op als u brood ziet in het ontwikkelen van een strategisch business plan op maat van Chinese Cleantech opportuniteiten.

In november 2019 kunnen cleantechbedrijven bovendien deelnemen aan een B2B-cleantechmissie naar China. Een must voor wie op korte tijd kennis wil maken met potentiële handelspartners. De interprovinciale cleantechmissie (I2PCC) linkt zich aan de economische missie van België naar China, onder leiding van Prinses Astrid. We voorzien dus ook B2B-programma's op maat in de provinciale zusterregio's. Bedrijven kunnen beide missies makkelijk combineren.

Interesse? Snel wezen want inschrijven kan slechts tot 30 augustus.

Hou zeker ook ons magazine Economie Werkt in het oog voor updates over dit project.

Gerelateerd nieuws

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant ZOEKT Adviseur Innovatie & Digitalisatie

05 augustus 2019 | Cluster(s): cleantech

Gaat jouw hart sneller slaan van alles wat te maken heeft met innovatie? Is jouw intelligentie – en kennis van robotica - allesbehalve artificieel? Weet je meer over cybersecurity dan eender welke hacker? Dan ben jij de Adviseur Innovatie & Digitalisatie waar wij van dromen! Kom Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant versterken en draag zo met onze 45 andere medewerkers bij tot de creatie van welvaart en tewerkstelling in onze provincie.

Alle nieuws
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}