Dringend gezocht: Cleantechbedrijven met een frisse blik op China

Heeft uw bedrijf een effectieve en economische oplossing voor emissies naar lucht-water-bodem, afvalverwerking, energie of mobiliteit? Kijk dan even mee met ons naar China.

Cluster(s): cleantech

De 4 provincies, Antwerpen (met haar POM), Limburg, Oost Vlaanderen en Vlaams-Brabant hebben al jarenlange zusterbanden met verschillende momenteel nog heel interessante regio's/steden in China . De 4 provincies slaan nu de handen in elkaar samen met Cleantech Flanders en FIT (Flanders Investment & Trade) voor het I2PCC-project. Dit interprovinciaal project, ondersteund door EFRO, heeft tot doel om Vlaamse Cleantech KMO's te helpen met hun sprong naar Chinese zusterregio's en steden

Cleantech is hot in China, de uitdagingen zijn enorm naar beperking en verhelping van emissies naar lucht-water-bodem, performante afvalverwerking, slimme energiesystemen, energiestockage en waterstofmobiliteit ... Vanuit de provincies werden al specifieke bruggen geslagen naar Chinese overheden en Cleantech organisaties tijdens een verkennende missie van februari-maart. Tijdens deze missie werd de Chinese aandacht duidelijk gewekt voor de Vlaamse oplossingen geboden door de KMO's. Nu komen de Chinese delegaties één na één langs om contact te leggen met de verschillende aanbieders van technologie.

Lees meer over de mogelijkheden op onze projectpagina. Wees er als de kippen bij en neem contact met ons op als u brood ziet in een doordachte strategie richting het verre Oosten.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

30
apr

Onze verkennende Cleantechmissie in China heeft haar effect niet gemist. Enthousiaste Chinese delegaties staan in de rij voor een bezoek aan Vlaanderen. Zorg dat we je kennen, zodat we je bedrijf kunnen matchen aan een Chinese uitdaging! Dit is weer een stapje verder in het I2PCC-project.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

16
nov

Heeft u dankzij ons I2PCC-project al goede contacten gelegd met een Chinese partner voor een Cleantech-uitdaging, dan bieden wij u de mogelijkheid om met ons deel te nemen aan de prinselijke missie. Wij verzorgen de contacten, u betaalt de reis. Let op: deze missie is het resultaat van een brede samenwerking: volledig aanbod, programma en deelnameprijzen moeten nog bepaald worden.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}