Derde GIST-oproep: projectvoorstellen welkom!

Ben je actief in de proces- en maakindustrie en sta je op het punt om een innovatief product op de markt te brengen? Laat GIST jou dan financieel ondersteunen om de haalbaarheid van jouw cleantechproject in kaart te brengen. Je kan jouw haalbaarheidsstudie indienen tot en met 15 maart!

Cluster(s): cleantech

Hoge ontwikkelkosten, onzekere resultaten en technische risico's zorgen ervoor dat cleantechinnovaties soms uitblijven. GIST, een INTERREG Vlaanderen-Nederland project, wil dit potentieel benuten door het ondersteunen en cofinancieren van haalbaarheidsstudies in de proces- en maakindustrie.

GIST: Growing Industry through a Sustainability Transition

Een tekort aan kennis, hoge opstartkosten en onzekere resultaten zorgen ervoor dat innovatieve cleantechoplossingen uitblijven en een groot potentieel onbenut blijft. GIST wil hier verandering in brengen door het ondersteunen en cofinancieren van haalbaarheidsstudies.

Welke projecten komen in aanmerking?

De derde projectoproep loopt van 15 januari tot en met 15 maart 2019 en heeft als thema ‘circulair materiaalgebruik’. GIST zoekt projectvoorstellen die op basis van een innovatieve technologie bijdragen aan een ‘koolstof-arme’ economie. Concreet gaat het om technologieën of processen die het energie- of grondstofverbruik significant verlagen met een hoog opschalingspotentieel. Dit mag zowel op industrieel- als op consumentenniveau.

Er zijn twee varianten waarvoor je een projectvoorstel kan indienen:

Front-End Engineering Design (FEED): voor het uitwerken van concepten en het in kaart brengen van operationele uitdagingen en financiële risico’s.
FEED-light: om specifieke technische vragen op te lossen. De focus ligt hier op de samenwerking tussen asset-owners en kennisinstellingen.

Dien jouw projectaanvraag in via de website van Cleantech Flanders!

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

30
apr

Onze verkennende Cleantechmissie in China heeft haar effect niet gemist. Enthousiaste Chinese delegaties staan in de rij voor een bezoek aan Vlaanderen. Zorg dat we je kennen, zodat we je bedrijf kunnen matchen aan een Chinese uitdaging! Dit is weer een stapje verder in het I2PCC-project.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

16
nov

Heeft u dankzij ons I2PCC-project al goede contacten gelegd met een Chinese partner voor een Cleantech-uitdaging, dan bieden wij u de mogelijkheid om met ons deel te nemen aan de prinselijke missie. Wij verzorgen de contacten, u betaalt de reis. Let op: deze missie is het resultaat van een brede samenwerking: volledig aanbod, programma en deelnameprijzen moeten nog bepaald worden.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}