Derde GIST-oproep: projectvoorstellen welkom!

Ben je actief in de proces- en maakindustrie en sta je op het punt om een innovatief product op de markt te brengen? Laat GIST jou dan financieel ondersteunen om de haalbaarheid van jouw cleantechproject in kaart te brengen. Je kan jouw haalbaarheidsstudie indienen tot en met 15 maart!

Cluster(s): cleantech

Hoge ontwikkelkosten, onzekere resultaten en technische risico's zorgen ervoor dat cleantechinnovaties soms uitblijven. GIST, een INTERREG Vlaanderen-Nederland project, wil dit potentieel benuten door het ondersteunen en cofinancieren van haalbaarheidsstudies in de proces- en maakindustrie.

GIST: Growing Industry through a Sustainability Transition

Een tekort aan kennis, hoge opstartkosten en onzekere resultaten zorgen ervoor dat innovatieve cleantechoplossingen uitblijven en een groot potentieel onbenut blijft. GIST wil hier verandering in brengen door het ondersteunen en cofinancieren van haalbaarheidsstudies.

Welke projecten komen in aanmerking?

De derde projectoproep loopt van 15 januari tot en met 15 maart 2019 en heeft als thema ‘circulair materiaalgebruik’. GIST zoekt projectvoorstellen die op basis van een innovatieve technologie bijdragen aan een ‘koolstof-arme’ economie. Concreet gaat het om technologieën of processen die het energie- of grondstofverbruik significant verlagen met een hoog opschalingspotentieel. Dit mag zowel op industrieel- als op consumentenniveau.

Er zijn twee varianten waarvoor je een projectvoorstel kan indienen:

Front-End Engineering Design (FEED): voor het uitwerken van concepten en het in kaart brengen van operationele uitdagingen en financiële risico’s.
FEED-light: om specifieke technische vragen op te lossen. De focus ligt hier op de samenwerking tussen asset-owners en kennisinstellingen.

Dien jouw projectaanvraag in via de website van Cleantech Flanders!

Gerelateerd nieuws

Enthousiasme voor Cleantech@China workshops

19 juni 2019 | Cluster(s): cleantech

Vlaamse Cleantech KMO’s krijgen de hulp van vier provincies, Cleantech Flanders en FIT om de Chinese zusterregio’s te ontdekken. Op de workshops van 17 juni gaven 20 bedrijven inzicht in hun aanbod, eventuele China-plannen en mogelijke samenwerkingen. Dit event was een opstap naar een eventuele deelname aan de prinselijke missie naar China.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

30
sep

Preregistration period for the fall program open now! China shifts towards an innovation-based country. It has become world’s second largest economy and boasts the highest amount of patent applications. This shift brings along collaboration opportunities for start-ups and SMEs.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}