Cleantech city: een door velen gesmaakte blik op innoverende mobiliteit

Cleantech city was goed voor een pak inspiratie vanuit onze regio en onze focusregio’s. Naast concrete mobiliteitsoplossingen was er meer dan voldoende aandacht voor schitterende innovaties

Cluster(s): cleantech

Voor één dag werd het provinciehuis omgetoverd tot 'the place to be' voor Cleantech. Het fris idee van Cleantech city kwam zowaar uit het brein van 4 studenten* event-management van de hogeschool UCLL.

The Market was met een aantal leuke exhibits van oa Kurt by Altreonic, WoW en Deel de Zon de start voor velen. Na een verwelkoming door de burgemeester-for-one-day Pierre Faché en schepen van mobiliteit Kristien Depraetere in The Café, stak Piet Vandendriesche van wal met een transitieverhaal naar een andere mobiliteit binnen bij Deloitte. Zelfs in een wereld van salariswagens is het mogelijk om even mobiel met een minder grote impact te zijn. Sven Maerevoet van Transport & Mobility Leuven bekeek dan weer autonome mobiliteit en MAAS met een positief kritische blik. Beloftevolle technologiën hebben duidelijk nog een aantal (weliswaar haalbare) uitdagingen voor de boeg. In Nederland werden de provincies, na een met Vlaanderen vergelijkbare afslanking, versterkt tot regionale regisseur voor o.a. de volledige regionale mobiliteit. Een sterk geïntegreerd beleid ten dienste van een betere mobiliteit in de provincie is het gevolg. Edwin Mermans  gaf ons hierin een korte insight. Tot slot gaf Bernd Kappenstein uitleg over de laatste mobiliteitsprojecten, bv naar waterstofmobiliteit, in de Metropolregion Rhein-Neckar. Na een korte vragenronde onder leiding van Tom Duhoux, was het tijd voor 4 parallelle workshops in The Garage, Parking, Drivers Lounge en Town Square:

  1. Laden in een smart grid met Maarten Messagie (VUB-Mobi) en Peter Van Den Heede (ABB),
  2. Duurzame mobiliteit met Kristien De Praetere (Voka) & Bart Van Ham (Fleet360) en Manuel Schaloske (e-mobil BW),
  3. Autonome mobiliteit met François Gerard (Siemens industry Software) en Dirk Braun (BridgingIT),
  4. MAAS met Philippe Leeman (Touring MaaS), Inge Malevé (BBL Testrijders) & Dieter Pétré (WoW) en Johan Jansen (Deel de Zon).

Klik op de namen voor het herbeleven van de presentatie.

Bekijk tot slot met een eenvoudige klik de sfeerbeelden van uw daguitstap.

Mogen we u in 2021 terug verwachten voor een volgende spetterende editie van Cleantech city?
Geef ons gerust uw waardering door.

*Dank aan de UCLL-studenten: Mylan Piron, Eva Vranken, Renka De Wachter & Lotte Vangeel

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}