Citrique Belge wijzigt zijn naam en wordt ‘Citribel’

Met de nieuwe naam onderlijnt het bedrijf zijn betrokkenheid bij circulariteit.

Cluster(s): food, cleantech

In een persbericht meldt Citribel dat de nieuwe naam de nieuwe langetermijnstrategie weerspiegelt van het bedrijf: een betrouwbare leverancier zijn van citroenzuur en citraten, alsook een ontwikkelaar en industrieel producent van circulaire bioproducten en componenten.

De grote volumes co-producten van Citribel, zoals mycelium, vinasses en andere, bevatten stuk voor stuk waardevolle componenten met een toenemend toepassingspotentieel in (pet)food, feed, farmaceutica, nutraceutica en andere markten. Het bedrijf is van plan dit potentieel te ontwikkelen, met een duidelijke focus op circulariteit. Wereldwijd is het de enige citroenzuurproducent die suikermelasse, een bijproduct uit de suikerindustrie, als primaire grondstof gebruikt.
In combinatie met zijn unieke oppervlaktefermentatieproces produceert Citribel eindproducten en componenten die allemaal inherent circulair zijn. De nieuwe naam moet deze grotere aandacht op circulariteit weerspiegelen, terwijl hij toch blijft verwijzen naar een rijke geschiedenis van meer dan 100 jaar, gedurende welke de naam ongewijzigd is gebleven.

Maayke De Vil, COO, verklaart :
"Onze historische knowhow, gecombineerd met de creativiteit en het enthousiasme van onze ingenieurs, arbeiders en ondersteunende teams, laat ons toe om onze innovatie-inspanningen op te drijven, vaak in nauwe samenwerking met nieuwe partners. Alle elementen zijn aanwezig om nieuwe, natuurlijke en meer circulaire oplossingen te ontwikkelen op industriële schaal, op basis van onze bestaande citroenzuurproducten en grote volumes co-producten."
Wim Vandenbrande, CEO, vervolgt: "We zijn erg enthousiast over de toekomst en de kansen die voor ons liggen. Verschillende markten vragen naar meer natuurlijke, meer circulaire producten en componenten die non-GMO, plantaardig en allergeenvrij zijn. Ons uniek productieproces en circulaire grondstoffen laten ons toe in te spelen op deze groeiende vraag. Onze nieuwe naam illustreert en ondersteunt deze richting."

www.citribel.com

Gerelateerd nieuws

Provinciale innovatiesubsidies bevorderen frisse ideeën voor morgen

08 februari 2024 | Cluster(s): Sports.Tech , creativity , food , health , logistics , cleantech

5 vernieuwende projecten krijgen samen 592.583 euro. Eén project zorgt voor betere smaak- en productkwaliteit van gefermenteerde voeding. Een volgend laat mensen bij zichzelf een bloedstaal nemen voor een medisch onderzoek. Ook wordt geïnvesteerd in een gehoortest die thuis kan afgenomen worden bij evenwichtsstoornissen. Twee projecten maken circulaire bakstenen uit steenpuin en combineren warmtetechnieken om erfgoedsites energiezuiniger te maken.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

07
mei

Kiest jouw bedrijf in deze turbulente tijden voor de makkelijkste weg en gekende oplossingen? Verruim dan je blik! Want alleen door innovatie en vernieuwing door te voeren, houdt een onderneming vandaag het hoofd boven water. Waarom innovatie zo belangrijk is, hoe je daarbij tewerk gaat én met welke partijen je best samenwerkt, kom je te weten tijdens deze ontbijtsessie. We bespreken daarbij concrete realisaties van Smart Hub Vlaams-Brabant.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}