Chronische pijnstoornissen aanpakken

Biohaven Therapeutics, en KU Leuven gaan een licentie- en onderzoeksovereenkomst aan voor de aanpak van chronische pijnstoornissen.

Cluster(s): health

Chronische pijn is psychisch bijzonder belastend. Hiervoor is nu een oplossing in zicht. Want op 10 januari kondigden Biohaven Therapeutics Ltd. aan dat ze - samen met CD3 en LICR van de KU Leuven - een exclusieve wereldwijde licentie- en onderzoeksovereenkomst aangingen voor de ontwikkeling en commercialisering van eersteklas TRPM3-antagonisten. Die zullen de kanalen die de pijn doorsturen moeten gaan blokkeren. Zo kan het groeiende aantal mensen wereldwijd met chronische pijnstoornissen worden aangepakt. 

Lees het volledige nieuwsbericht.

Gerelateerd nieuws

Een innovatief idee? Wij subsidiëren tot 150.000 euro!

22 augustus 2022 | Cluster(s): Sports.Tech , creativity , food , health , logistics , cleantech

Ook dit jaar kijkt de provincie uit naar jouw innovatieproject. Daarvoor ontvang je maximaal 150.000 euro (tot 50% kosten van je project). Jouw project zorgt voor de versterking van onze kennisregio Vlaams-Brabant en kadert in één of meer van volgende Smart hubs (Food, Health, Logistics, Cleantech, Creativity). Het zet in op een vermarktbaar product of dienst.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

07
dec

Op woensdag 7 december kan je vanaf 18u deelnemen aan een inspirerende workshop over de wetgeving rond medische hulpmiddelen. In het Engels: Medical Device Regulation (MDR). De – Engelstalige – workshop is bedoeld voor onderzoekers, ondernemers, beleidsmakers en andere professionals die via hun beroep in contact komen met deze complexe regelgeving.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}