Chronische pijnstoornissen aanpakken

Biohaven Therapeutics, en KU Leuven gaan een licentie- en onderzoeksovereenkomst aan voor de aanpak van chronische pijnstoornissen.

Cluster(s): health

Chronische pijn is psychisch bijzonder belastend. Hiervoor is nu een oplossing in zicht. Want op 10 januari kondigden Biohaven Therapeutics Ltd. aan dat ze - samen met CD3 en LICR van de KU Leuven - een exclusieve wereldwijde licentie- en onderzoeksovereenkomst aangingen voor de ontwikkeling en commercialisering van eersteklas TRPM3-antagonisten. Die zullen de kanalen die de pijn doorsturen moeten gaan blokkeren. Zo kan het groeiende aantal mensen wereldwijd met chronische pijnstoornissen worden aangepakt. 

Lees het volledige nieuwsbericht.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

02
jun

Heb je een sterk innovatie-idee? Gaat het om een nieuw product of dienst? Is er kennisopbouw bij de samenwerkende partners? Dan komt je project mogelijk in aanmerking voor een innovatiesubsidie. Schrijf je in en toets op donderdag 2 juni je idee af bij onze managers. And...we saved the best for last: mixen en matchen doe je na het plenaire gedeelte op onze 'high tea'! Bovendien kan je een mooi theepakket winnen van People Made.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}