Brussels Airport investeert in een groen vervoer!

Brussels Airport Company gaat dertig elektrische bussen aankopen om passagiers te vervoeren. Verder vervangt het bedrijf de komende twee jaar veertig dienstvoertuigen door CNG-wagens.

Cluster(s): cleantech

Brussels Airport doelt met deze nieuwe technologieën op het verkleinen van hun ecologische voetafdruk en een gelijktijdige verbetering van het comfort van de passagiers. Bij elke toekomstige vervanging zal worden nagekeken of het mogelijk is om een milieuvriendelijk voertuig in te zetten.

De vernieuwing van het bus- en wagenpark op het luchthaventerrein zal zorgen voor een sterke verminderting van fijn stof, CO2 en geurhinder. Op die manier wil de luchthaven haar engagement naleven om tegen 2020 de CO 2-uitstoot met twintig procent te verminderen.

Begin 2018 zouden de elektrische bussen op de luchthaven van Zaventem moeten rondrijden, goed voor een jaarlijkse reductie van 600 ton CO2. De bussen op Brussels Airport zullen worden ingezet tussen de pieren en de vliegtuigen en om transferpassagiers te vervoeren tussen pier A en pier B. De bussen zullen ook worden gebruikt voor het vervoer op het tarmac bij evenementen of geleide bezoeken en voor het brengen van personeel en passagiers van de terminal naar de parkings op Brucargo of omgekeerd. Op dit laatste traject zal op termijn de zelfrijdende elektrische shuttle worden ingezet. De aanschaf van bussen gaat ook gepaard met de installatie van elektrische laadpalen en een aanpassing van het elektriciteitsnet.

Voor de stapsgewijze vergroening van het eigen wagenpark van dienstvoertuigen op het luchthaventerrein sloot Brussels Airport een partnerschap met Eandis. “Samen brengen we het pleidooi ‘verstandig omgaan met energie’ graag in de praktijk”, zegt CEO Walter Van den Bossche. “Aardgasvoertuigen passen perfect in de duurzame evolutie naar complementaire mobiliteitsalternatieven die elk hun steentje bijdragen tot een gezonde energiemix, waaronder rijden op elektriciteit en aardgas.”

Bron: Made in Vlaams-Brabant

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}