Brussels Airport House wordt “Aviato”

Op 20 november 2018 onthulde Brussels Airport House haar nieuwe naam: Aviato. En het blijft niet alleen bij een nieuwe naam…

Cluster(s): logistics

In de terminal van de nationale luchthaven werden op 20 november de nieuwe kantoren van Aviato ingehuldigd. Aviato start in nieuwe kantoren, met een nieuwe naam, een fris logo en een nieuwe strategie om tegemoet te komen aan de nieuwe tewerkstellingsuitdagingen op de site van Brussels Airport. 

Brussels Airport is de op één na grootste economische groeipool van België. Dagelijks werken meer dan 20.000 mensen op Brussels Airport, in honderden verschillende beroepen en voor meer dan 260 verschillende werkgevers. En deze cijfers stijgen constant, aangezien de arbeidsvraag op de site van de luchthaven de kaap van 500 vacatures overschrijdt. 

Partnerschap rond luchthavenjobs

Om die reden werd in oktober 2013 Brussels Airport House opgericht, een unieke ‘one-stop’ dienst die alle informatie centraliseert over de tewerkstellings- en opleidingsmogelijkheden op Brussels Airport.

Het ging om een gezamenlijk initiatief van zowel private als publieke partners en de overheden die zich bezighouden met werkgelegenheid en opleiding. De oprichters van Aviato zijn: VDAB, Actiris, de provincie Vlaams-Brabant en POM Vlaams-Brabant, BECI, VOKA, SFTL en Brussels Airport Company. 

Nieuw elan

Vandaag is Brussels Airport House ‘Aviato’ geworden. Aviato wil uitgroeien tot dé referentie voor kwaliteitsvolle en duurzame werkgelegenheid op de luchthaven, zowel voor werkzoekenden als voor werkgevers. Opleiding staat centraal in de langetermijnstrategie van Aviato. In samenwerking met VDAB en Actiris, maar ook toekomstige werkgevers, heeft Avioto opleidingsprogramm’s op maat gelanceerd en gerealiseerd.   Deze opleidingstrajecten omvatten taalcursussen, maar ook technische cursussen met betrekking tot de luchthavenberoepen. 

Nieuwe kantoren, nieuwe website

Met gloednieuwe kantoren, die uitkijken op de aankomsthal van Brussels Airport, wil Aviato dichter dan ooit staan bij de werkzoekenden. VDAB en Actiris verzekeren het dagelijkse onthaal van iedereen die geïnteresseerd is in een carrière in de luchthaven. Aviato heeft ook een gloednieuwe website, die een ware inspiratiebron wil zijn voor de werkzoekenden: ze kunnen momenteel op de site meer dan 500 vacatures op de luchthavensite raadplegen, maar ze vinden er ook tal van tips om te solliciteren en een woordje uitleg over thema’s zoals taalbeheersing of mobiliteit. 

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}