Brussels Airport breidt aantal “Airside Pharma Transporters” uit

Brussels Airport heeft haar capaciteit van “Airside Pharma Transporter” of cool dolly’s uitgebreid van vier naar negen exemplaren. Hiermee toont de luchthaven dat ze er alles aan wil doen om de nummer 1 te blijven in de Europese pharma HUB.

Cluster(s): logistics, cleantech

Om farmaceutische, temperatuurgevoelige producten te vervoeren, is het belangrijk om de hele logistieke transportketen op dezelfde temperatuur te houden. Om te voldoen aan de groeiende vraag van transporteurs en vliegtuigmaatschappijen was deze bijkomende investering cruciaal.

De vijf nieuwe dolly’s behoren tot de nieuwste generatie en beschikken over enkele nieuwe eigenschappen. Zo hebben ze een flexibele temperatuurregelaar en geautomatiseerde temperatuurrapportering. De nieuwe dolly’s gebruiken een meer traditioneel energie-efficiënt koelingssysteem, aangedreven door zonne-energie om enkele dagen zelfstandig te functioneren.

Foto credit: Birgit Sterckx

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

30
apr

Onze verkennende Cleantechmissie in China heeft haar effect niet gemist. Enthousiaste Chinese delegaties staan in de rij voor een bezoek aan Vlaanderen. Zorg dat we je kennen, zodat we je bedrijf kunnen matchen aan een Chinese uitdaging! Dit is weer een stapje verder in het I2PCC-project.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

16
nov

Heeft u dankzij ons I2PCC-project al goede contacten gelegd met een Chinese partner voor een Cleantech-uitdaging, dan bieden wij u de mogelijkheid om met ons deel te nemen aan de prinselijke missie. Wij verzorgen de contacten, u betaalt de reis. Let op: deze missie is het resultaat van een brede samenwerking: volledig aanbod, programma en deelnameprijzen moeten nog bepaald worden.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}