Aviapartner zet 48 nieuwe elektrische wagens in op Brussels Airport

Aviapartner heeft op de luchthaven van Zaventem 48 nieuwe elektrische wagens toegevoegd aan zijn vloot. Het gaat om een investering van 1,25 miljoen euro, zo zegt bagageafhandelaar vrijdag.

Cluster(s): logistics, cleantech

"We doen alle dieselwagens in de ban", klinkt het. "Hiermee onderschrijven wij het beleid van Brussels Airport om de uitstoot van CO2 overal waar mogelijk terug te schroeven."

De nieuwe wagens - het gaat om 25 Citroën C-Zéro's en 23 Berlingo's - zullen worden gebruikt voor de verplaatsingen van het personeel bij de grondafhandeling van vliegtuigen. Van het materiaal van de grondafhandeling is nu in totaal al 65 procent elektrisch, zegt Aviapartner.

Ook op andere vlakken blijft het bedrijf zich "inzetten voor het milieu en het personeel", luidt het. "De aankopen voor kantoren zijn zo groen mogelijk en ook het plastic voor eenmalig gebruik wordt verbannen."

Bron: Belga News Agency

Gerelateerd nieuws

Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant ZOEKT Adviseur Innovatie & Digitalisatie

05 augustus 2019 | Cluster(s): cleantech

Gaat jouw hart sneller slaan van alles wat te maken heeft met innovatie? Is jouw intelligentie – en kennis van robotica - allesbehalve artificieel? Weet je meer over cybersecurity dan eender welke hacker? Dan ben jij de Adviseur Innovatie & Digitalisatie waar wij van dromen! Kom Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant versterken en draag zo met onze 45 andere medewerkers bij tot de creatie van welvaart en tewerkstelling in onze provincie.

Alle nieuws
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}