Aviapartner zet 48 nieuwe elektrische wagens in op Brussels Airport

Aviapartner heeft op de luchthaven van Zaventem 48 nieuwe elektrische wagens toegevoegd aan zijn vloot. Het gaat om een investering van 1,25 miljoen euro, zo zegt bagageafhandelaar vrijdag.

Cluster(s): logistics, cleantech

"We doen alle dieselwagens in de ban", klinkt het. "Hiermee onderschrijven wij het beleid van Brussels Airport om de uitstoot van CO2 overal waar mogelijk terug te schroeven."

De nieuwe wagens - het gaat om 25 Citroën C-Zéro's en 23 Berlingo's - zullen worden gebruikt voor de verplaatsingen van het personeel bij de grondafhandeling van vliegtuigen. Van het materiaal van de grondafhandeling is nu in totaal al 65 procent elektrisch, zegt Aviapartner.

Ook op andere vlakken blijft het bedrijf zich "inzetten voor het milieu en het personeel", luidt het. "De aankopen voor kantoren zijn zo groen mogelijk en ook het plastic voor eenmalig gebruik wordt verbannen."

Bron: Belga News Agency

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

01
jun

Preregistration period for the fall program open now! China shifts towards an innovation-based country. It has become world’s second largest economy and boasts the highest amount of patent applications. This shift brings along collaboration opportunities for start-ups and SMEs.

13
jun

De call voor, nieuwe door de provincie ondersteunde, innovatieprojecten staat weer open. Hebben jullie een super innovatief idee uit te voeren in de regio voor een economisch haalbare uitdaging in de regio Vlaams-Brabant? Kijk dan even snel of jullie in aanmerking komen voor maximaal 150.000 euro subsidie aan het max percentage 50%. We helpen jullie graag verder. Kom zeker langs op dit event om ideeën op te doen en om te horen of jullie idee in aanmerking zou kunnen komen.

17
jun

Welke rol is er voor organisaties en bedrijven weggelegd in de klimaattransitie? Hoe zet je als organisatie de eerste stap naar klimaatneutraliteit? De Vrije Universiteit Brussel helpt je op weg met een intensief en inspirerend bootcamp.

17
jun

Hebben jullie mogelijk een leuk product voor China? We helpen jullie met de sprong te wagen naar China samen met andere bedrijven. We brengen bedrijven samen volgens sectoren en zoeken naar matchen en een samenhangend voorstel om Chinese vragen tegemoet te komen. Dit alles kadert in het interprovinciaal project China Cleantech I2PCC.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}