Aviapartner zet 48 nieuwe elektrische wagens in op Brussels Airport

Aviapartner heeft op de luchthaven van Zaventem 48 nieuwe elektrische wagens toegevoegd aan zijn vloot. Het gaat om een investering van 1,25 miljoen euro, zo zegt bagageafhandelaar vrijdag.

Cluster(s): logistics, cleantech

"We doen alle dieselwagens in de ban", klinkt het. "Hiermee onderschrijven wij het beleid van Brussels Airport om de uitstoot van CO2 overal waar mogelijk terug te schroeven."

De nieuwe wagens - het gaat om 25 Citroën C-Zéro's en 23 Berlingo's - zullen worden gebruikt voor de verplaatsingen van het personeel bij de grondafhandeling van vliegtuigen. Van het materiaal van de grondafhandeling is nu in totaal al 65 procent elektrisch, zegt Aviapartner.

Ook op andere vlakken blijft het bedrijf zich "inzetten voor het milieu en het personeel", luidt het. "De aankopen voor kantoren zijn zo groen mogelijk en ook het plastic voor eenmalig gebruik wordt verbannen."

Bron: Belga News Agency

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Nieuwe openstelling CrossRoads2

15 februari 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

De behoefte aan grensoverschrijdende samenwerking, gestimuleerd met subsidie, blijkt enorm groot te zijn bij KMO’s/MKB’s. Hierom heeft Stichting CrossRoads2 een herindiening gedaan bij Interreg Vlaanderen-Nederland. Het project kreeg extra budget en kan daarom een nieuwe openstelling uitzetten!

Alle nieuws
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}