Ann Van Gysel is nieuwe CEO van flanders.healthTech

Flanders.healthTech brengt gepersonaliseerde, digitale geneeskunde en zorgtechnologie samen en ondersteunt de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologieën in de Vlaamse zorgsector.

Cluster(s): health

Dr. Ann Van Gysel heeft een doctoraat in de biotechnologie en was hoofd communicatie bij VIB, het Vlaams Instituut voor Biotechnologie. Daarna stond ze aan het roer van flanders.bio en zette met haar team de Vlaamse biotech-hub op de internationale kaart. Tot eind dit jaar is ze ook nog CEO van Turnstone Communications, dat diensten aanbiedt aan de farmaceutische industrie, biotech-, medtech- en ICT-bedrijven, alsook een Europees consortium van ziekenhuizen en innovatiebedrijven, dat zich inzet voor het faciliteren van pediatrische klinische studies.

“Ann werd gekozen na een uitgebreide selectieprocedure," aldus Herman Verrelst, voorzitter van flanders.healthTech. "Ze kent de sector zeer goed en brengt een brede ervaring en groot netwerk met zich mee. Ze is een teamspeler en heeft al veel uitdagingen tot een goed einde gebracht. Ann is volgens ons de juiste persoon op de juiste plaats.”

Van Gysel: "Vlaanderen behoort tot de wereldwijde top in de levenswetenschappen en met de nieuwe cluster flanders.healthTech, kunnen we nu het hoofd bieden aan de uitdagingen die de digitale en gepersonaliseerde geneeskunde en zorg met zich meebrengen.""Door de krachten te bundelen van universiteiten, ziekenhuizen, kennisinstellingen en bedrijven kunnen we innovatie versnellen. Vlaanderen heeft alle ingrediënten om het centrum voor de zorg van de toekomst te worden.”

flanders.healthTech is de zevende cluster die werd opgericht binnen het impulsprogramma van de Vlaamse regering en het clusterbeleid van VLAIO.

Ruim 70 R&D partners uit het Vlaamse ecosysteem engageren zich om samen te werken rond nieuwe HealthTech-toepassingen met focus op vier thema’s: gepersonaliseerde geneeskunde, digitale geneeskunde, efficiënte gezondheidszorg en baanbrekende zorginnovaties.

flanders.healthTech is een initiatief van de koepelorganisaties flanders.bio, Medtech Flanders en DSP Valley.

(bron: Enigneeringnet)

Flanders.healthtech

Gerelateerd nieuws

Een innovatief idee? Wij subsidiëren tot 150.000 euro!

22 augustus 2022 | Cluster(s): Sports.Tech , creativity , food , health , logistics , cleantech

Ook dit jaar kijkt de provincie uit naar jouw innovatieproject. Daarvoor ontvang je maximaal 150.000 euro (tot 50% kosten van je project). Jouw project zorgt voor de versterking van onze kennisregio Vlaams-Brabant en kadert in één of meer van volgende Smart hubs (Food, Health, Logistics, Cleantech, Creativity). Het zet in op een vermarktbaar product of dienst.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

07
dec

Op woensdag 7 december kan je vanaf 18u deelnemen aan een inspirerende workshop over de wetgeving rond medische hulpmiddelen. In het Engels: Medical Device Regulation (MDR). De – Engelstalige – workshop is bedoeld voor onderzoekers, ondernemers, beleidsmakers en andere professionals die via hun beroep in contact komen met deze complexe regelgeving.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}