AB Inbev bestelt 800 waterstoftrucks in de Verenigde Staten

De Amerikaanse bierbrouwer Anheuser-Busch, een onderdeel van AB Inbev, heeft 800 waterstof-elektrische trucks besteld bij vrachtwagenbouwer Nikola. Het bedrijf wil tegen 2025 de uitstoot van zijn wagenpark met 25% verminderen.

Cluster(s): logistics, cleantech

De eerste waterstof-elektrische trucks worden in 2020 geleverd. Ze maken deel uit van pakket duurzaamheidsmaatregelen van de bierbrouwer. Die wil zijn hele vloot voor langeafstandsvervoer tegen 2025 vergroenen.

Het Amerikaanse NIkola Motor Company ontwerpt en produceert de elektrische voertuigen. Het heeft tot nu toe evenwel nog geen vrachtwagens gebouwd. De Amerikaanse pers noemt het bedrijf een technologiebedrijf, maar geen vrachtwagenconstructeur. Toch zegt Anheuser-Busch opgetogen te zijn over de samenwerking.

Netwerk van stations

Trevor Milton, CEO van Nikola Motor Company, gaat niet enkel waterstoftrucks bouwen maar wil tegen 2028 ook het grootste waterstoftankpark ter wereld uitbouwen in de Verenigde Staten. Hij zegt al over 9 miljard dollar aan orders te beschikken en wil op termijn een netwerk van zevenhonderd waterstofstations bouwen.

Bron: Flows Magazine

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}