3D-printing is meer dan printen

Op dinsdag 22 januari brachten leden van de Businessclub Industrie 4.0. een bezoek aan Materialise in Leuven. Ze ontdekten daar tot welke resultaten Digital Value in Additive Manufacturing kan leiden.

Cluster(s): creativity

Na een algemene introductie van Materialise door Bart Van der Schueren, kregen de diverse deelnemers een inzicht in een specifieke casus waar de kracht van deze organisatie in het domein 3D-printing uit te doeken werd gedaan. Bart Van der Schueren maakte duidelijk dat Materialise zeer sterk inzet op 3 uitdagingen binnen 3D printing, namelijk “Make it work” – “Make it meaningful” – “Make it Worthwhile”.

Vandaag zet Materialise heel sterk in op een sterk digitaal platform met alle actoren binnen het werkveld, waardoor complexiteit perfect te kruisen valt met designvrijheid.

De leden van de Businessclub Innovatie kregen tekst en uitleg over hoe je nu precies de prototyping via 3D-printing best inlast als kmo, vooral wanneer je als kmo niet de juiste expertise of partners ter beschikking hebt.

Vervolgens gaf Bram Grandjean van Melotte inzicht in hoe een onderneming via de samenwerking met hen extra toegevoegde waarde kunnen creëren in hun business. Juist vanwege het feit dat Melotte de complete productontwikkeling en het projectbeheer op zich neemt, alsook gespecialiseerd is in onderzoek & ontwikkeling in hoge precisie productietechnieken en 3D printen in metalen.

Na het inhoudelijke verhaal mochten we met Businessclub Industrie 4.0. een blik werpen op het indrukwekkende en hoogtechnologische 3D-printingpark: 180 unieke printers van Materialise. Deze zijn, naast de uitmuntende dienstverlening, het vlaggenschip inzake 3D-printing voor diverse wereldspelers.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Nieuwe openstelling CrossRoads2

15 februari 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

De behoefte aan grensoverschrijdende samenwerking, gestimuleerd met subsidie, blijkt enorm groot te zijn bij KMO’s/MKB’s. Hierom heeft Stichting CrossRoads2 een herindiening gedaan bij Interreg Vlaanderen-Nederland. Het project kreeg extra budget en kan daarom een nieuwe openstelling uitzetten!

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

24
apr

Op 24 april 2019 vindt het netwerkevent van het jaar voor startende ondernemers plaats! Observeer, luister en leer van ervaren creatieve ondernemers via 6 ‘powertalks’ en grijp je kans om met hen in debat te gaan. Krijg tips en tricks over de uitdagingen van een beginnende onderneming en kom in contact met gelijkgestemden. Leer van elkaar en neem de goede voorbeelden terug naar huis.

16
mei

De Businessclub Innovatie brengt bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksgroepen met focus op innovatie en transformatie samen en creëert op die manier nieuwe opportuniteiten. De eerste sessie vindt plaats op 21 maart 2019, de laatste sessie vindt plaats op 19 december.

23
mei

In 2018 was Nederland voor Vlaamse bedrijven de op één na belangrijkste exportbestemming. Hoog tijd dat ook uw onderneming de stap zet richting onze Noorderburen! Op de Vlaams-Nederlandse Handelsdag leert u als Vlaams bedrijfsleider hoe u de Hollandse markt best benadert, hoe u uw kansen verhoogt en hoe u de juiste handelspartner vindt.

17
sep

De Businessclub Industrie 4.0 brengt bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksgroepen met focus op Industrie 4.0 samen en creëert op die manier nieuwe opportuniteiten. Bedrijven, onderzoekers en/of kennisexperts binnen de categorie 'Innovation Leaders' presenteren op een interactieve manier hoe zij scoren met Industrie 4.0. Dit telkens bij een hosting company die reeds een aantal technologieën heeft geïmplementeerd rond Industrie 4.0.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}