3D-printing is meer dan printen

Op dinsdag 22 januari brachten leden van de Businessclub Industrie 4.0. een bezoek aan Materialise in Leuven. Ze ontdekten daar tot welke resultaten Digital Value in Additive Manufacturing kan leiden.

Cluster(s): creativity

Na een algemene introductie van Materialise door Bart Van der Schueren, kregen de diverse deelnemers een inzicht in een specifieke casus waar de kracht van deze organisatie in het domein 3D-printing uit te doeken werd gedaan. Bart Van der Schueren maakte duidelijk dat Materialise zeer sterk inzet op 3 uitdagingen binnen 3D printing, namelijk “Make it work” – “Make it meaningful” – “Make it Worthwhile”.

Vandaag zet Materialise heel sterk in op een sterk digitaal platform met alle actoren binnen het werkveld, waardoor complexiteit perfect te kruisen valt met designvrijheid.

De leden van de Businessclub Innovatie kregen tekst en uitleg over hoe je nu precies de prototyping via 3D-printing best inlast als kmo, vooral wanneer je als kmo niet de juiste expertise of partners ter beschikking hebt.

Vervolgens gaf Bram Grandjean van Melotte inzicht in hoe een onderneming via de samenwerking met hen extra toegevoegde waarde kunnen creëren in hun business. Juist vanwege het feit dat Melotte de complete productontwikkeling en het projectbeheer op zich neemt, alsook gespecialiseerd is in onderzoek & ontwikkeling in hoge precisie productietechnieken en 3D printen in metalen.

Na het inhoudelijke verhaal mochten we met Businessclub Industrie 4.0. een blik werpen op het indrukwekkende en hoogtechnologische 3D-printingpark: 180 unieke printers van Materialise. Deze zijn, naast de uitmuntende dienstverlening, het vlaggenschip inzake 3D-printing voor diverse wereldspelers.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Alle nieuws
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}