3-CIT project Citrique Belge: goed van start

Het 3-CIT innovatieproject beoogt de ontwikkeling van een multiflexibele productieplant voor de productie van verschillende zouten van citroenzuur. De productieplant is een open kennisstructuur en andere bedrijven uit de voedingssector kunnen van deze plant gebruik maken.

Cluster(s): food

Citrique Belge ontwikkelt een eerste productielijn voor de productie van kaliumcitraat en natriumcitraten. Eerst worden de theoretische productiestappen onderzocht. Daarna worden de behoeften voor de productie van de citraten in kaart gebracht: rekening houden met een jaarlijkse productiecapaciteit en bedrijfsefficiëntie. Voor de productie van K- en Na-citraten wordt geopteerd voor een productiemodel gebaseerd op kristallisatie.

De verschillende stadia in het productiestadium zijn: bereiding-filtratie, concentratie-kristallisatie, centrifugatie-droging, malen-zeven en verpakken.

Momenteel wordt bepaald welke methodieken en technieken de meest optimale zijn voor dit productiemodel. Uitgaande van een jaarlijkse minimumcapaciteit voor de productie van 5500 t K- en Na-citraten.

Voor de filtratie kiest men tussen een plaat- of kaarsenfilter. Voor de concentratie gaat de keuze waarschijnlijk naar een verticale effect indamper. Voor de centrifugatie opteert men voor een batch peeler centrifuge, voor de droging voor een fluidized bed droger.

Voedingsbedrijven die interesse hebben voor dit initiatief of bedrijven die de toekomstige installaties willen gebruiken kunnen zich melden bij de Smart Hub Manager Food: Renaat Kuipers.

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Nieuwe openstelling CrossRoads2

15 februari 2019 | Cluster(s): creativity , food , health , logistics , cleantech

De behoefte aan grensoverschrijdende samenwerking, gestimuleerd met subsidie, blijkt enorm groot te zijn bij KMO’s/MKB’s. Hierom heeft Stichting CrossRoads2 een herindiening gedaan bij Interreg Vlaanderen-Nederland. Het project kreeg extra budget en kan daarom een nieuwe openstelling uitzetten!

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

23
mei

In 2018 was Nederland voor Vlaamse bedrijven de op één na belangrijkste exportbestemming. Hoog tijd dat ook uw onderneming de stap zet richting onze Noorderburen! Op de Vlaams-Nederlandse Handelsdag leert u als Vlaams bedrijfsleider hoe u de Hollandse markt best benadert, hoe u uw kansen verhoogt en hoe u de juiste handelspartner vindt.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}