10 jaar innoveren in Vlaams-Brabant

10 jaar provinciale subsidie voor innovatie, dat verdient een terugblik

De provincie Vlaams-Brabant is een invloedrijke en internationaal erkende kennisregio, waar kennisinstellingen en innovatieve bedrijven rijkelijk aanwezig zijn. De provincie wil deze unieke kennisregio verder versterken door de kloof tussen idee, onderzoek en toepassing te overbruggen.

Hiertoe stimuleren, faciliteren en ondersteunen wij de samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke actoren en overheden. We bieden u daarnaast een uniek laagdrempelig subsidiereglement om deze innovatieve samenwerkingsprojecten te financieren.

Sinds 2007 wijst de provincie meer dan 3,4 miljoen euro subsidies toe aan initiatieven die passen binnen het speerpuntenbeleid van de provincie. Jaarlijks worden gemiddeld een 5-tal projecten, voor in totaal zo’n 450.000 euro ondersteund.

Enkele leuke projecten:

FLANDERS FARMA HUB

Het project had een zeer innoverend en creatief karakter met een grote uitstraling voor de kennis en logistieke troeven van Vlaams-Brabant en Brussels Airport. Het ondersteunde de Brucargo luchthavengemeenschap om uit te groeien tot de preferentiële Europese luchthaven voor het verschepen van farmaproducten. (Geert Keirens, Voka)

INGENIEURS@WZC (WOONZORGCENTRUM EDOUARD REMY)

Dankzij deze innovatiesubsidie werd het mogelijk om een structurele samenwerking te realiseren tussen zorgactoren, ouderen en onderzoekers. Producten en diensten zijn afgestemd op de eindgebruiker en maken meer kans op een succesvolle marktintroductie. (Greet Baldewijns, KU Leuven)

SPORTSTECHLAB

De provincie Vlaams-Brabant heeft de nodige zuurstof gegeven voor veelbelovende samenwerkingen in het domein van sport & technologie. (Tine Van Lommel, KU LRD)

REGMED

FSH enables and actively co-supports the creation of a regional community to kick-start a revolution in medicine. (Jan Schrooten, Antleron)

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}