Bedrijven

Boondoggle

Boondoggle

Boondoggle (Leuven): sterk groeiend, innovatief en toonaangevend reclamebureau, momenteel in handen van de Franse reclamereus Havas.

Hotel Hungaria

Hotel Hungaria

Hotel Hungaria (Leuven): sinds 2009 productiehuis dat een nieuwe invulling gaf aan lifestyle televisie, met ‘Dagelijkse kost’, ’Groenland’, ‘Fabriek Romantiek’ en ‘Goe Gebakken’ als eerste wapenfeiten. 

Materialise

Materialise

Materialise incorporates three decades of 3D printing experience into a range of software solutions and 3D printing services, which together form the backbone of the 3D printing industry. Materialise’s open and flexible solutions have enabled players in a wide variety of industries, including healthcare, automotive, aerospace, art and design, and consumer goods, to build innovative 3D printing applications that aim to make the world a better and healthier place.

Medialaan

Medialaan

De creatieve industrie is een veelzijdige bedrijfstak die een belangrijke bijdrage levert aan de Vlaams Brabantse economie (3% van BBP). Het belang zit echter niet zozeer in die 3% van het BBP, maar in de talrijke kruisbestuivingen met andere sectoren. In Vlaams-Brabant is vooral sterk vertegenwoordigd in de audiovisuele sector met de mediacluster in en rond Vilvoorde, de communicatie en nieuwe media in Leuven. De Createch-activiteiten concentreren zich dan ook hierop.

Videohouse

Videohouse

Videohouse (Vilvoorde): facilitair bedrijf in de audiovisuele sector. Het beheert 10 televisiestudio’s, verspreid over 4 locaties, met de afdelingen camera, audio en postproductie.

Woestijnvis

Woestijnvis

Woestijnvis (Vilvoorde): sinds 1997 een toonaangevend televisie- en filmproductiehuis van de Vijver Media, dat samen met Corelio en Sanoma, ook zenders VIER en VIJF bezit.  

Kennisinstellingen

Erasmus Hogeschool Brussel

Erasmus Hogeschool Brussel

Opleidingen: professionele bachelor multimedia- en communicatietechnologie, professionele bachelor communicatiemanagement, professionele bachelor Idea & innovation management, professionele bachelor journalistiek, professionele bachelor audiovisuele kunsten

Erasmus Hogeschool Brussel / RITS

Erasmus Hogeschool Brussel / RITS

Opleidingen: master in de audiovisuele kunsten, professionele bachelor in de audiovisuele kunsten en master in drama

KU Leuven

KU Leuven

Opleidingen en onderzoek: master in de archivistiek / erfgoedbeheer, master in culturele studies, master in bedrijfscommunicatie, master in de communicatiewetenschappen.

Onderzoekscentra: Center for User Experience Research KU Leuven, Institute for Media studies KU Leuven

LUCA School of Arts

LUCA School of Arts

Opleidingen: master in architectuur, master in interieurarchitectuur, master in drama, master in film, master in animatiefilm, professionele bachelor in fotografie, master in vrije kunsten, professionele bachelor beeldende vormgeving, master grafisch ontwerp.

Overheden en organisaties

Innovatiecentrum Vlaams-Brabant

Innovatiecentrum Vlaams-Brabant

Specifiek voor IT en technologisch gerelateerde innovatie adviseert het innovatiecentrum ondernemingen die denken aan IWT subsidies (proeftuin, VIS/TIS,…).  

Kunstenloket

Kunstenloket

Kunstenloket geeft zakelijk 1 op 1 advies aan creatievelingen. 

Leuven.Inc

Leuven.Inc

Als technologische platformorganisatie zet Leuven.Inc haar kennis, expertise en netwerk in om de brug te slaan tussen kenniscentra, hoogtechnologische bedrijven en socio-economische partners. Zij wenst in te spelen op de kennistekorten op het vlak van management, financiën, vermarkting, internationalisering, … en ook de technologische trends in diverse sectoren en deze ruimer ter beschikking te stellen aan studenten, onderzoekers, ondernemers, technologie groeibedrijven in een sterk evoluerende markt.

Vlaio

Vlaio

Agentschap Innoveren & Ondernemen is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen en stimuleert en ondersteunt innovatie en ondernemerschap en draagt bij aan een gunstig ondernemersklimaat. Als ondernemer kan je er met allerlei vragen terecht over innovatie, steun, vestigingsmogelijkheden, begeleiding bij projectdossiers, ...

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}