Workshop Medical Device Regulation (English)

Op woensdag 7 december kan je vanaf 18u deelnemen aan een inspirerende workshop over de wetgeving rond medische hulpmiddelen. In het Engels: Medical Device Regulation (MDR). De – Engelstalige – workshop is bedoeld voor onderzoekers, ondernemers, beleidsmakers en andere professionals die via hun beroep in contact komen met deze complexe regelgeving.
Cluster(s): health

Praktische info

Datum:
07 december 2022: 18u00 - 22u00
Locatie:
Iers College, Janseniusstraat 1, Leuven
Prijs:
Gratis, vooraf inschrijven verplicht

In mei vorig jaar trad de nieuwe Europese ‘Medical Device Regulation’ in werking, bedoeld om patiënten te beschermen en hun toegang te verzekeren tot innovatieve medische hulpmiddelen. Die nieuwe regels zijn maar een voorbeeld van hoe het wetgevende kader rond medical devices steeds complexer wordt. Daardoor zien vele professionals door de bomen het bos niet meer.

De workshop op 7 december, samen met KU Leuven Research & Development en Leuven.Inc, reikt de tools aan om de uitdagingen te overwinnen die komen kijken bij MDR. Onder meer via:

  • een introductie in de essentie van de wetgeving
  • experten uit het bedrijfsleven die tips en slimmigheidjes delen
  • de kans om inspirerende verhalen, inzichten en ervaringen uit te wisselen

Deelnemen aan de workshop is gratis. Wel ben je verplicht om je op voorhand in te schrijven.

Ontdek het volledige programma en schrijf je in

Gerelateerd nieuws

Een innovatief idee? Wij subsidiëren tot 150.000 euro!

22 augustus 2022

Ook dit jaar kijkt de provincie uit naar jouw innovatieproject. Daarvoor ontvang je maximaal 150.000 euro (tot 50% kosten van je project). Jouw project zorgt voor de versterking van onze kennisregio Vlaams-Brabant en kadert in één of meer van volgende Smart hubs (Food, Health, Logistics, Cleantech, Creativity). Het zet in op een vermarktbaar product of dienst.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}