Seminarie Sugar & Chemistry

Op 6 december organiseert de expertisecel LAB4U een studiedag rond de meest recente ontwikkelingen binnen de suikerchemie.
Cluster(s): food

Praktische info

Datum:
06 december 2018: 9u30 - 18u00
Locatie:
Campus Proximus. Geldenaaksebaan 335, 3001 Heverlee
Prijs:
€ 100

Sinds oktober 2017 zijn de Europese suikerquota afgeschaft. Dit betekent dat een overaanbod aan suiker de markt dreigt te overspoelen. Gelukkig kunnen suikers ook een belangrijke rol spelen in de biogebaseerde economie. Naast het gebruik van suiker in voeding kan suiker ook ingezet worden als grondstof in de chemische industrie. Een scala aan chemicaliën en materialen die nu vanuit fossiele grondstoffen worden geproduceerd, kunnen eveneens vanuit suikerhoudende (rest)stromen vervaardigd worden. Deze omschakeling brengt nieuwe processen, waardeketens en opportuniteiten met zich mee.

Ook in Vlaanderen wordt door verschillende partijen gewerkt aan de verdere ontwikkeling van een gamma aan chemicaliën en materialen uit suikers. Tijdens deze studiedag worden de meest recente ontwikkelingen binnen de suikerchemie van labo tot piloot- en industriële schaal belicht.

Programma

In de voormiddag wordt een algemeen overzicht gegeven van de verschillende mogelijkheden van suiker. Gaande van de meeste gekende toepassing, het suikerklontje, tot hot topics binnen de R&D-wereld. Tijdens de presentaties in de namiddag wordt aandacht besteed aan 3 cases gaande van labo tot piloot- en industriële schaal. Catalisti en SugaR&D presenteren ten slotte ook hun lopende en afgelopen projecten binnen de suikerchemie.

Deze studiedag is bedoeld voor iedereen die meer wil weten of reeds betrokken is in de biogebaseerde economie en de rol die suiker daar in kan spelen. Interesse? Schrijf je in via deze link!

    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}