Digital Health – Embracing technology in physiotherapy

Er is geen ontkomen aan. De digitale (r)evolutie is onze gezondheidszorg drastisch aan het transformeren. Deze workshop biedt een mooie mix van lezingen, gesprekken en practica.
Cluster(s): Sports.Tech, health

Praktische info

Datum:
16 mei 2019: 9u00 - 17u00
Locatie:
Health House, Gaston Geenslaan 11/B4, 3001 Leuven
Prijs:
240 euro, excl. BTW, - 40% via KMO-portefeuille

Organisatie: SmartEducation

Spreker: Mark Merolli (AUS)

 

Er is geen ontkomen aan. De digitale (r)evolutie is onze gezondheidszorg drastisch aan het transformeren. Het is verbazend en tegelijk uitdagend om vast te stellen dat deze innovatie de zorg die we verlenen aan onze patiënten helemaal anders zal gaan vormgeven.

De opleidingsdag wordt een mix tussen lezingen, gesprekken en enkele practica. Wat zijn de fundamenten van ‘digital health’? Hoe gaat dit de gezondheidszorg in het algemeen en de kinesitherapie in het bijzonder gaan veranderen? Je krijgt een goed overzicht van de beschikbare technologieën: mobile apps, online tools, telehealth platformen en monitoring vanop afstand, VR (virtual reality), … En zonder twijfel worden al deze toepassingen een onderdeel van de revalidatie van de toekomst.

De opleiding start met een unieke en interactieve wandeling doorheen ‘Health House’ Leuven.

Hoe zal de technologie een impact hebben op de toekomst van onze gezondheid en de zorg? Denk aan Artificial Intelligence, Virtual Reality, 3D-printing, wearables en zoveel meer. Bij Health House worden deze technologieën op een erg innovatieve en interactieve manier aan je voorgesteld. Met de kracht van visualisate en ‘digital storytelling’ wordt dit bezoek aan Health House meteen omgetoverd in een onvergetelijke ervaring.

 

Laat je inspireren en duik in de wereld van de zorg van morgen, die gedreven wordt door data, de patiënt centraal stelt en gefaciliteerd wordt door technologie!

 

Geïnteresseerd?

Info en inschrijvingen: https://smarteducation.be/opleiding/digital-health-physiotherapy-16mei19/

Doelgroep : kinesitherapeuten

 

Wat is SmartEducation?

SmartEducation is een post-academische vormingsinstelling met focus op musculoskeletale gezondheidszorg. Vanuit de passie voor de zorg worden kwalitatief hoogstaande bijscholingen georganiseerd over heel Vlaanderen en wordt beroep gedaan op nationale en internationale docenten die een meerwaarde betekenen voor de dagelijkse praktijk. www.smarteducation.be

digital_health

Gerelateerd nieuws

Smart Hub Vlaams-Brabant investeert 400.000 euro in innovaties in logistiek en gezondheidszorg

22 maart 2019

Vanuit de jaarlijkse subsidie oproep voor innovatieve projecten werden 3 projecten geselecteerd: Physical Internet, Operating Room Future Proof en BioHub. Deze werden voorgesteld op een netwerkevent op 25 maart bij het UZ Brussel. De projecten gaan over een futuristische manier van pakjes transporteren vanuit Brussels Airport, een energie-efficiënt operatiekwartier van de toekomst als proeftuin voor artsen en bedrijven en een nieuw samenwerkingsmodel om 3 Leuvense technologiebedrijven uit de gezondheidszorg innovatieve producten te laten ontwikkelen.

Eerste editie van ‘Life-on-Chip’, een groot succes!

04 maart 2019

De tweedaagse conferentie ‘Life-on-Chip – The Road from Idea to Reality’ was met een bijeenkomst van meer dan 140 wetenschappers en bedrijfsleiders uit binnen- en buitenland op 21 en 22 februari een groot succes. De aanwezigen waren allemaal spelers uit de sector van de Health/Life Sciences en de micro- en nanotechnologie.

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

25
apr

Over the past few years GAP, a funded project, made clinical genomics cost-effective for daily use in a hospital. Project partners UGent, KULeuven, imec and three companies (Western Digital, Bluebee and Agilent) developed the hardware and software platforms to make whole human genome sequencing cost and time efficient, and ready for clinical and societal use.

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

15
mei

Artificial Intelligence is booming and it’s there to push your business forward. Become a believer. Let AI help you develop real innovations for Smart Health, Smart Industry and Smart Cities. AI Flanders reaches out to Flemish companies (yet also welcomes international players) and policy makers to help them understand and leverage the power of Artificial Intelligence. It focuses on opportunities & cases in three domains: Smart Health, Smart Industry and Smart Cities.

23
mei

In 2018 was Nederland voor Vlaamse bedrijven de op één na belangrijkste exportbestemming. Hoog tijd dat ook uw onderneming de stap zet richting onze Noorderburen! Op de Vlaams-Nederlandse Handelsdag leert u als Vlaams bedrijfsleider hoe u de Hollandse markt best benadert, hoe u uw kansen verhoogt en hoe u de juiste handelspartner vindt.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}