Digital Health – Embracing technology in physiotherapy

Er is geen ontkomen aan. De digitale (r)evolutie is onze gezondheidszorg drastisch aan het transformeren. Deze workshop biedt een mooie mix van lezingen, gesprekken en practica.
Cluster(s): Sports.Tech, health

Praktische info

Datum:
16 mei 2019: 9u00 - 17u00
Locatie:
Health House, Gaston Geenslaan 11/B4, 3001 Leuven
Prijs:
240 euro, excl. BTW, - 40% via KMO-portefeuille

Organisatie: SmartEducation

Spreker: Mark Merolli (AUS)

 

Er is geen ontkomen aan. De digitale (r)evolutie is onze gezondheidszorg drastisch aan het transformeren. Het is verbazend en tegelijk uitdagend om vast te stellen dat deze innovatie de zorg die we verlenen aan onze patiënten helemaal anders zal gaan vormgeven.

De opleidingsdag wordt een mix tussen lezingen, gesprekken en enkele practica. Wat zijn de fundamenten van ‘digital health’? Hoe gaat dit de gezondheidszorg in het algemeen en de kinesitherapie in het bijzonder gaan veranderen? Je krijgt een goed overzicht van de beschikbare technologieën: mobile apps, online tools, telehealth platformen en monitoring vanop afstand, VR (virtual reality), … En zonder twijfel worden al deze toepassingen een onderdeel van de revalidatie van de toekomst.

De opleiding start met een unieke en interactieve wandeling doorheen ‘Health House’ Leuven.

Hoe zal de technologie een impact hebben op de toekomst van onze gezondheid en de zorg? Denk aan Artificial Intelligence, Virtual Reality, 3D-printing, wearables en zoveel meer. Bij Health House worden deze technologieën op een erg innovatieve en interactieve manier aan je voorgesteld. Met de kracht van visualisate en ‘digital storytelling’ wordt dit bezoek aan Health House meteen omgetoverd in een onvergetelijke ervaring.

 

Laat je inspireren en duik in de wereld van de zorg van morgen, die gedreven wordt door data, de patiënt centraal stelt en gefaciliteerd wordt door technologie!

 

Geïnteresseerd?

Info en inschrijvingen: https://smarteducation.be/opleiding/digital-health-physiotherapy-16mei19/

Doelgroep : kinesitherapeuten

 

Wat is SmartEducation?

SmartEducation is een post-academische vormingsinstelling met focus op musculoskeletale gezondheidszorg. Vanuit de passie voor de zorg worden kwalitatief hoogstaande bijscholingen georganiseerd over heel Vlaanderen en wordt beroep gedaan op nationale en internationale docenten die een meerwaarde betekenen voor de dagelijkse praktijk. www.smarteducation.be

digital_health
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}