China@Vlaamse Cleantech

Onze verkennende Cleantechmissie in China heeft haar effect niet gemist. Enthousiaste Chinese delegaties staan in de rij voor een bezoek aan Vlaanderen. Zorg dat we je kennen, zodat we je bedrijf kunnen matchen aan een Chinese uitdaging! Dit is weer een stapje verder in het I2PCC-project.
Cluster(s): cleantech

Praktische info

Datum:
30 april 2019: 21u16 - 31 oktober 2019: 20u28
Locatie:
Verschillende lokaties in Vlaanderen
Prijs:
gratis, na uitnodiging I2PCC-project

I2PCC is het interprovinciaal project om Vlaamse Cleantech KMO's te helpen om uitdagingen in China aan te pakken. Leer hier meer over het I2PCC-project en de contacmogelijkheden.

Tijdens de verkennende missie wekten we o.a. met 13 concrete pareltjes van Vlaams kunnen echte interesse van onze Chinese partners. Nu komen Chinese delegaties op bezoek om met eigen ogen vast te stellen dat we geen gebakken lucht verkopen.

De eerste delegatie uit Shaanxi kwam al langs op 4 april. In de voormiddag stond op hun verzoek een bezoek aan Hydrogenics en een uitleg rond de ontluikende duurzame waterstofeconomie op het programma. Na de lunch werd eerst in het Provinciaal Centrum voor duurzaam bouwen in Kamp C te Westerlo een wereldprimeur van formaat getoont: de grootste 3D-betonprinter ter wereld. Na demo van een proefprint werd in een gevarieerd en bijzonder gesmaakt seminarie verder ingegaan op een aantal interesses van de regio: 3D-printen van titanium (VITO)(Shaanxi is goed voor 25% van de wereldproductie van titanium), insitu bioremediatie van verontreinigde bodems (RSK), een revolutionair gevelsteen-systeem (FacadeClick) en microwaterkrachtcentrales (Turbulent).

Nieuwe delegaties zijn gepland van nu tot in oktober. We gaan altijd uit van de uitdagingen van de Chinese regio en trachten daarop het bezoek/seminarie vorm te geven. Hiervoor doen we allereerst een beroep op verschillende Cleantechdatabanken van de provincies en Cleantech Flanders. Maar ongetwijfeld missen we een aantal interessante bedrijven. Dus neem gerust contact met ons op als u interesse heeft in een sprong naar het Oosten, hetzij als individueel bedrijf of als add-on bij een ander bedrijf met wat Chinese ervaring. We bekijken in hoeverre uw aanbod matcht met Chinese uidagingen van bepaalde regio's. In het ideale geval nodigen we u uit op bezoek van een Chinese delegatie. Opgelet: snel schakelen is soms de boodschap.

Gerelateerd nieuws

Alle nieuws

Gerelateerde activiteiten

08
mei

Upstate South Carolina is één van de belangrijkste economische regio’s van de Amerikaanse Oostkust. De grootste BMW fabriek ter wereld, het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Michelin en sites van Toray, Lockheed Martin en vele anderen hebben hier onderdak gevonden. De regio staat sterk in de sectoren automotive, life sciences, aerospace en engineered materials.

16
nov

Heeft u dankzij ons I2PCC-project al goede contacten gelegd met een Chinese partner voor een Cleantech-uitdaging, dan bieden wij u de mogelijkheid om met ons deel te nemen aan de prinselijke missie. Wij verzorgen de contacten, u betaalt de reis. Let op: deze missie is het resultaat van een brede samenwerking: volledig aanbod, programma en deelnameprijzen moeten nog bepaald worden.

Alle activiteiten
    Een initiatief van:
  • {title}
  • {title}
  • {title}
  • {title}